Inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 25 mars 2021 i Herr,Nyheter

Den allsvenska premiären närmar sig och under fredagen väntar en träningsmatch mot IFK Göteborg, vilket också blir årets första match på Eleda Stadion.

Om matchen:

Avspark: 14:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Vad han vill se av laget…
Det jag först och främst vill se är att laget arbetar tillsammans, med och utan boll. Jag tycker att vi gjorde en bra insats mot Örebro, vi skapade många chanser och spelade bättre tillsammans. Imorgon ska vi arbeta vidare på det.

Årets första gräsmatch…
Det är klart att det blir en annan typ av fotboll på gräs. Man kunde se på spelarna idag och igår när vi tränade på hybridplanen att de är glada över att vara tillbaka på gräs. Det såg man inte minst på de lite mer rutinerade spelarna.

Om att han är en lugn matchcoach…
Jag tror att jag är bägge delarna, för jag tror att man har nytta av kunna vara både och. Någon gång kanske jag skriker för mycket vid sidlinjen och ibland håller jag mig lugnare. Men det är situationen och matchen som bestämmer det.

Om försäsongen…
För oss är det här en försäsong och det kanske kan uppfattas som att det är lite av en byggarbetsplats, om man säger så. Det kan se lite kaotiskt ut men det finns en plan med allt. Vi ska bli bättre och bättre. I träningsmatcher kan man pröva lite olika saker men vi är på rätt kurs tycker jag.

Om tiden fram till premiären…
Planen är att träningsmatchen mot IFK Göteborg blir den sista träningsmatchen. Sen kommer vi att spela en internmatch innan matchen mot Hammarby här inne på Stadion, så att vi får alla i spel i så hög utsträckning som möjligt. Där kommer vi lägga stort fokus på detaljerna inför Hammarby. Sen åker vi till Öland ett par dagar och fortsätter med förberedelserna inför premiären.

Startelvan mot IFK Göteborg…
Det är inte så att de som startar imorgon definitivt kommer att starta i premiären. Det handlar om att prestera och gör man inte det så kommer det någon annan och tar platsen. Vi har en stor trupp som vi kommer att använda, och vi såg förra året att vi verkligen fick nytta av att vi har en bred trupp.

Höjdpunkter från förra årets möte

huvudpartners

officiella partners