Inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 05 oktober 2019 i Nyheter

På söndag väntar ett klassikermöte mot IFK Göteborg med tre viktiga poäng på spel.

köp biljett!

Innan det två veckor långa landslagsuppehåll ska MFF avsluta en hektisk matchperiod med ett tungviktsmöte mot IFK Göteborg. Den förberedande lördagsträningen hölls på hybridplanen och var avspänd och lekfull. De taktiska bitarna är redan på plats, menar Uwe Rösler.

– Vi gick inte ut och tränade på några spelmässiga detaljer utan nu förlitar vi oss på det grundarbete vi har gjort under hela säsongen. Det handlade mer om att spelarna skulle få frisk luft, röra på sig och ha roligt tillsammans.

MFF har spelat sju matcher på 21 dagar sedan det senaste uppehållet – och facit i Allsvenskan sedan dess är fyra raka segrar med noll insläppta mål bakåt. I torsdags spelade laget oavgjort mot FC Köpenhamn i Europaspelet och imorgon väntar en ny stormatch på Stadion.

– När man spelar torsdag–söndag så finns det risk att motståndarna kommer hit och är aggressiva och försöker störa oss i inledningen av matchen. Norrköping gjorde det mot oss för några veckor sedan. Därför måste vi starta matchen bra, precis som jag tycker att vi gjorde mot FCK, säger Uwe Rösler.

IFK Göteborg har i år gjort en betydligt bättre säsong än i fjol och ligger på sjunde plats i tabellen med fyra omgångar kvar. Laget har dock bara en seger på de fyra senaste, men har mött bra motstånd i form av Hammarby, AIK och BK Häcken.

– De är ett bra lag. Förra året spelade de kontringsfotboll men nu är de mer av ett spelande lag med individuellt skickliga spelare där framme.

– Det här är deras sista chans att nå tredjeplatsen och för oss är det som en final, säger Uwe Rösler om matchens betydelse.

Den uttagna truppen består av 21 spelare som kommer att bantas ner till 18 spelare under morgondagen. Anders Christiansen tvingades utgå på grund av skada i matchen mot FCK och är inte tillgänglig för spel.

Matchen presenteras av

huvudpartners

officiella partners