Inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 09 mars 2018 i Nyheter

Ett riktigt klassikermöte väntar i Svenska cupens kvartsfinal när svenska mästarna Malmö FF tar emot IFK Göteborg på hemmaplan.

Malmö FF – IFK Göteborg
Lördag 10 mars 13:00
Malmö IP

Malmö FF vann sin grupp efter tre raka segrar mot i tur och ordning Dalkurd FF, Gefle IF och IF Brommapojkarna. Lördagens motståndare vann sin grupp efter att ha hamnat på samma poäng som Östers IF. Men i slutändan gav bättre ranking avancemangsfördel åt IFK Göteborg.

Poya Asbaghi är ny tränare i IFK Göteborg, som slutade tia i Allsvenskan den gångna säsongen. MFF:s tränare Magnus Pehrsson väntar sig en del förändringar hos motståndarna jämfört med det lag man mötte i seriespelet i fjol.

– Det är tydligt att han vill bygga spelet bakifrån med ett kontrollerande anfallsspel. Positioneringsmässigt har de byggt med tre mittbackar i alla cupmatcher. Defensivt har de organiserat sig lite annorlunda med en fembackslinje. Det skiljer sig lite gentemot förra året då de var väldigt kompakta i ett 4-4-2, säger han.

Malmö FF har startat 2018 på ett övertygande sätt med sju segrar och två oavgjorda på nio spelade matcher. Att behålla nollan i förlustkolumnen är givetvis utgångspunkten i slutspelsmatchen.

– Vi har en ambition att vara spelförande som vi har varit hittills i våra matcher. Vi ska driva upp tempot och det är det vi har förberett oss på. Men det kommer behövas att vi är bra imorgon. Det kommer att bli få ytor och det är upp till oss att vara skickliga.

Det blir endast en förändring i truppen jämfört med matchen mot IF Brommapojkarna. Franz Brorsson har fortsatt besvär med låret och hålls utanför och ersätts av Hugo Andersson.

Truppen
Fredrik Andersson, Johan Dahlin

Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Hugo Andersson, Lasse Nielsen, Rasmus BengtssonFouad Bachirou, Oscar Lewicki, Arnór Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Bonke Innocent

huvudpartners

officiella partners