Inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 06 maj 2018 i Nyheter

Klassikermöte när MFF och IFK Göteborg drabbar samman på Stadion på måndag.

Malmö FF – IFK Göteborg
Måndag 7 maj 19:00
Stadion
Köp biljett

Tre dagar har gått sedan MFF studsade tillbaka med en stark prestation och tre poäng hemma mot Djurgårdens IF. Det blev 1-0 på Stadion efter Carlos Strandbergs segermål.

– Det var tuffare, snabbare, mer beslutsamt och vi vann fler dueller. En annan puls än tidigare. Vi sprang ungefär 20 procent mindre än mot Kalmar, men vi fick mycket mer effekt. Vi hittade lite nya saker i vårt spel som jag gärna ser i matchen imorgon, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Han förväntar sig dock en annan matchbild när IFK Göteborg kommer på besök.

– De och Djurgården spelar fotboll på helt olika sätt. Både organisatoriskt och idémässigt. Djurgården spelar 4-4-2 och är nog mest direkta i Allsvenskan. Göteborg spelar nästan alltid med en fembackslinje och har ofta fyra mittfältare i olika konstellationer. De prioriterar kontroll och långa bollinnehav.

IFK Göteborg återfinns i skrivande stund på åttonde plats i tabellen. Laget har på sex matcher samlat ihop nio poäng under ledning av nye tränaren Poya Asbaghi.

– Han gör små justeringar och är innovativ i sitt sätt att få laget att uppträda. Det är en styrka de har. Jag förväntar inte mig att det blir som när vi möttes senast eller när de mötte Häcken i förra matchen. Vi är förberedda med vår plan och hur vi ska bedriva vårt anfallsspel. Är vi bra på det får Göteborg anpassa sig efter oss.

Skadeläget i MFF-laget ser betydligt ljusare ut. Sören Rieks klartecken efter ryggbesvär innebär att i princip hela truppen är tillgänglig. Enda undantaget är Andreas Vindheim som fortfarande rehabiliterar sitt skadade knä, men det är en process som går framåt. Norrmannen var idag tillbaka på träningsplanen för att utföra några lättare boll- och löpövningar.

Truppen:

Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Rasmus Bengtsson
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Fouad Bachirou
Isak Ssewankambo
Mattias Svanberg
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg
Arnór Ingvi Traustason

huvudpartners

officiella partners