Inför MFF – IF Elfsborg

Publicerad 24 september 2017 i Nyheter

Fyra hemmamatcher återstår av den allsvenska säsongen 2017. Först ut är mötet med IF Elfsborg på måndagskvällen.

Malmö FF – IF Elfsborg
Måndag 25 september 19:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

Hemmavinsten mot Hammarby IF följdes upp med en poäng i Östersund i onsdags. MFF ledde två gånger om, men fick kapitulera i den 90:e minuten efter en fin frispark av Ken Sema. I slutändan kunde det blivit noll poäng om inte Johan Dahlin stått för en viktig straffräddning i matchens absolut sista spark.

Med fyra poäng på de två senaste matcherna har laget hittat tillbaka och rest sig efter förlusterna mot AFC Eskilstuna och Örebro SK.

– När man har presterat sämre så blir alla väldigt mottagliga och då gäller det att hamra in de viktiga budskapen. Vi pratade om att återställa fokus till rätt inställning, attityd och hårt arbete för att lyfta de procenten som vi eventuellt hade tappat på vägen, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:

– Samtidigt är det saker som vi poängterar hela tiden. Men i det här läget kanske vi ändrade vår kommunikation lite för att komma åt mer känslomässiga saker, som attityd och hjärta. Även om det inte är rena fotbollsaktioner kan det vara viktigt att betona för att nå det vi vill se på planen.

Motståndarna IF Elfsborg parkerar inför den 25:e omgången på nionde plats i tabellen. Åtta segrar, åtta oavgjorda och åtta förluster har det blivit hittills för Boråslaget. En tabellrad som vittnar om en svajig säsong, även om laget gjorde en stark prestation senast och kom tillbaka från underläge två gånger, vilket gav oavgjort mot tvåan Djurgårdens IF.

– Det gäller att vi sätter försvarsspelet. Då gör vi det riktigt jobbigt för Elfsborg och deras offensiva fotboll. De är som bäst när man ger dem tid. Deras kreativa spelare är inte lika vassa under press och då är det grundläggande med ett aggressivt försvarsspel, säger Magnus Pehrsson.

I Malmö FF är Markus Rosenberg, Anders Christiansen och Andreas Vindheim tillbaka i truppen.

Hos gästerna IF Elfsborg saknas Jesper Manns som är avstängd.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Anders Christiansen

Magnus Wolff Eikrem och Felipe Carvalho saknas på grund av skador.

huvudpartners

officiella partners