Inför MFF – IF BP

Publicerad 03 mars 2018 i Nyheter

Det är upplagt för en spännande duell i den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Malmö FF tar emot IF Brommapojkarna och båda lagen står på sex poäng i tabellen.

Malmö FF – IF Brommapojkarna
Söndag 4 mars 17:00
Malmö IP
Köp biljetter här

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot morgondagens uppgörelse.

– Vi ska se till att gå vidare och göra det med en vinst. Det är målsättningen. Det är en härlig utmaning och inramning eftersom det gäller mycket. Rent spelmässigt tycker jag att vi har tagit steg hela tiden. Avgörande mot BP är att vi spelar i ett högt tempo och att vi utnyttjar vår erfarenhet och kvalitet.

– Sedan finns det förstås delar i vårt taktiska upplägg som handlar om hur vi ska såra dem. Men det ger vi inte ifrån oss på förhand, fortsätter MFF-tränaren efter lördagens träning på Malmö IP.

IF Brommapojkarna är nykomlingar i Allsvenskan i år och har inlett tävlingssäsongen i cupen starkt. Två raka segrar och 4-0 i målskillnad har inneburit en smakstart för nye tränaren Luis Pimenta och hans manskap.

– Jag tycker att de har gjort stabila insatser rakt igenom. I anfallsspelet har de haft kontroll och rätt mycket bollinnehav. Det har gjort det svårt för motståndarna. Defensivt känns de kompakta och tydliga i hur de vill spela.

Under lördagen passerades 3 000-strecket i antal sålda biljetter. I vanlig ordning lär många säljas på matchdagen, vilket pekar mot ett starkt hemmastöd.

– Jättehärligt. Det känner vi alltid när vi spelar hemma, men även borta. Det är klart att det är en fördel att vi har alla runt omkring oss. Vi vet vilka beteenden vi ska ha i vårt spel med aggressivitet och frejdighet. Det får också dem på läktaren att tända till, säger Magnus Pehrsson.

Förändringarna i truppen jämfört med senast är att Laorent Shabani och Samuel Adrian utgår och ger plats åt Markus Rosenberg och Bonke Innocent.

Truppen
Fredrik Andersson, Johan Dahlin

Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson

Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Arnór Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Bonke Innocent

huvudpartners

officiella partners