Inför MFF – HSK Zrinjski

Publicerad 07 augusti 2019 i Nyheter

Under torsdagen är det dags för det första mötet med HSK Zrinjski i den tredje kvalomgången till UEFA Europa League.

MFF tog sig vidare till den tredje kvalomgången efter seger mot NK Domzale med totalt 5-4. Rasmus Bengtsson avgjorde returmötet på Stadion förra veckan när han nickade in det matchvinnande 3-2-målet med knappt tio minuter kvar av ordinarie tid.

På torsdagskvällen väntar nästa uppgift i Europakvalet då HSK Zrinjski, från Bosnien-Hercegovina, kommer på besök till Stadion.

– Vi har en stor utmaning framför oss och Zrinjski kommer att ställa många frågor till oss. Jag tycker att vi har kapacitet att besvara dem men det finns ingen garanti, säger Uwe Rösler.

– De har bara släppt in fyra mål på sina åtta senaste matcher, de är starka defensivt och jag är imponerad över deras omställningar. Jag tror att vi kommer ha mycket boll i morgon men vi måste ha tålamod, bra rörlighet framför bollen och på så vis göra det svårt för våra motståndare.

HSK Zrinjski avancerade till den tredje kvalomgången efter seger i dubbelmötet med FC Utrecht. Den första matchen slutade 1-1 och returmötet 2-1, efter förlängning.

– De vann mot Utrecht, som ligger på tredjeplats i den holländska ligan just nu, och det vittnar om att det är ett bra lag vi möter i morgon.

TRUPPEN

huvudpartners

officiella partners