Inför MFF-HIF

Publicerad 29 september 2008

Efter sista träningen innan tisdagens derby mot HIF hade Roland Nilsson ingen matchtrupp att presentera. Anledningen: laget åker iväg ett dygn för extra laddning, och först under tisdagen släpps uppgifter om vilka som får vara med.
– Det känns som att kraften börjar komma tillbaka, säger Roland Nilsson inför matchen.

Sju matcher återstår av allsvenskan 2008 för MFF. Närmast väntar det stora derbyt, HIF hemma. En av fotbollsårets absoluta höjdpunkter, oavsett de inblandade lagens respektive position och grad av framgång i serien. Självfallet faller för MFF:s del en skugga lång över matchen i form av de sju senaste matcherna, som har gett en seger och fem förluster, varav tre raka mot HBK, Elfsborg och Norrköping. Å andra sidan lär det knappast finnas något bättre tillfälle att kliva ur denna skugga och tillbaka in i rampljuset än just genom en stark insats och seger i den mest prestigeladdade av matcher.

– Det känns som att vi har fått tillbaka lite glädje på träningarna, som att kraften börjar komma tillbaka, säger Roland Nilsson efter måndagens förmiddagsträning och pekar även på positiva intryck från förra matchen, mot Norrköping.
– Det fanns delar av den matchen som var bra. Vi jobbade för varandra och gör ett bra försök att få det där 1-1-målet, men vi kommer bara inte till de där vassa chanserna. Vi var bra med i matchen från början, men sedan fick vi det där förbannade målet emot oss igen, och då blev det krampaktigt igen.

Än så länge finns ingen matchtrupp nominerad. Laget åker nämligen iväg ett dygn för extra laddning tillsammans, och först under tisdagen släpps uppgifterna om hur vem som kommer att ingå i matchtruppen. Måndagens träning gav vid handen att Rick Kruys är tillbaka i full träning med laget, medan Jonatan Johansson och Christian Järdler är borta. För Jonatan tyvärr risken överhängande att säsongen är över, medan det återstår att se hur pass Christians revbensskada kan läka.
– Det lär ta fem till sex veckor för Jonatan, det är en större bristning han har fått i vaden. Med Christian vet vi inte än; just nu har han problem att ta djupa andetag, men vi hoppas att det inte dröjer alltför länge, säger Roland Nilsson.

Hemsidan återkommer med matchtruppen till derbyt.

/Tobias Christoffersson