Inför MFF – HBK

Publicerad 31 mars 2013

Malmö FF tränade inne på ett soldränkt Swedbank Stadion under förmiddagen och det gick nästan att ta på glädjen och förväntan inför den Allsvenska premiären

Det är hur roligt som helst att Allsvenskan startar! Under försäsongen är det mycket snack och mindre prestation. Vi vill ut och lära oss. vi vill ut och utvecklas och vinna, och det gör bara när man spelar och inte när man snackar, berättar Rikard Norling efter dagens träningspass.

Daniel Andersson berättade för några veckor sedan att träningsupplägget förändras ju närmre säsong ni kommer på så sätt att ni försöker ge spelarna så mycket information i början på försäsongen och nu på slutet släpper ni dem fria och hoppas att all information gått in. Känner ni att de fått in all information?
Vår trupp består av otroligt duktiga spelarna som varit med om detta förr. Deras fotbollskunskap och talang vet hur vi ska spela så jag är helt övertygad om att vi fått in all information.

Vi möter en allsvensk nykomlig direkt i premiären. Är det lättare eller svårare att kartlägga lag som inte spelade i Allsvenskan förra året?
Både ja och nej. Just på hemmaplan är det vi som är i förarsätet. Vi vet om att vi är oerhört svårslagna här hemma och att många motståndare kommer hit och känner av det. Ur mitt perspektiv spelar det ingen roll om det är det mest etablerade laget eller inte.

Tycker du det spelar någon roll att få börja hemma eller borta i premiären?
– Det känns bra att börja hemma. Det ger en extra krydda och spänning. Hellre hemma än borta. Överhuvudtaget är det alltid ”Hellre hemma än borta” men just i en premiär känns det extra bra.

Det ligget fortfarande några små snöhögar här och där utanför men inne på Swedbank Stadion var det idag 10-12 grader, vi har 16 000 sålda biljetter…
Är det 16 000?! Underbart!

Lägg då till att det säkert kommer säljas några tusen imorgon. Bra tryck på läktaren och bra tryck på planen, finns det något bättre sätt att spendera sin första april?
– Det finns det säkert men jag kan inte se något som kommer vara lika sprakande.

Jag har tänkt på en sak, när spelarna marscherar in går de stolt med bröstet i skyn och allas blickar riktas mot dem. Tittar man lite längre bak kan man se dig smyga in lite diskret i bakgrunden. Hur är dina känslor när du går in innan match?
– Ofta är det för respekt för hymnen som jag går in lite i bakgrunden. jag kan inte komma in och ta plats då utan jag vill komma in så snabbt som möjligt för att få ta del av sången och känslan som den ger av oövervinnerlighet.

Vad krävs av MFF för att ta tre poäng?
– Att vi går ut direkt och visar vad vi vill med både matchen och säsongen.

Truppen

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen

Försvarare: Alexander Blomqvist, Filip Helander, Matias Concha, Markus Halsti, Ricardinho, Pa Konate, Erik Johansson

Mittfältare: Emil Forsberg, Simon Kroon, Simon Thern, Jiloan Hamad, Erik Friberg, Ivo Pekalski,

Anfallare: Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi,

 

Malmö FF – Halmstads BK
Swedbank Stadion
Måndag 1/4 kl 15.00
Glöm inte att det är allmän flaggdag

Köp biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se