Inför MFF – Hammarby IF

Publicerad 22 juli 2020 i Herr,Nyheter

MFF går för tredje raka segern när Hammarby IF kommer på besök till Eleda Stadion.

Snart en tredjedel av serien avklarad och matcherna fortsätter att dugga tätt. Dagen före mötet med Hammarby IF saknades en del MFF-spelare på träningen, bland dem mittbacksparet Oscar Lewicki och Anel Ahmedhodzic, men tränare Jon Dahl Tomasson gav lugnande besked.

– Det finns ingen anledning att vara orolig. De genomförde individuella program på grund av den belastning de har haft fram till nu.

Med på träningen var emellertid Franz Brorsson som återvänt från utlåningen i danska Esbjerg fB. Men än så länge är han inte spelklar, utan som det ser ut just nu är det den 29 juli som gäller då transferfönstret öppnar.

– Franz gjorde första träningen i måndags och var med idag igen. Det är förstås välkommet att ha honom tillbaka, säger Jon Dahl Tomasson.

En annan spelare som saknats ett tag är Arnór Traustason, men idag fanns islänningen återigen med.

– Arnór var med hela passet och jag hoppas inte att han får någon reaktion. Han är riktigt duktig på att röra sig i rätt områden och när det uppstår nya ytor hittar han dem snabbt. Han har dragits med lite småskavanker, men vi hoppas att det ska bli bättre nu.

I senaste matchen tappade Hammarby IF segern på övertid när IFK Göteborgs Hosam Aiesh kvitterade från straffpunkten.

Torsdagens motståndare Hammarby IF har inte fått formen att lyfta än och ligger på tolfte plats i tabellen. Men att laget gjorde överlägset flest mål i serien i fjol (75 stycken) vittnar om en stark offensiv.

– Vi analyserar Hammarby och vet vad de är duktiga på, men vi vet också vilka möjligheter vi har. Jag har hellre fokus på oss och vad vi kan göra. Vi ser fram emot matchen och att bygga vidare på vad vi har fått igång.

En positiv trend till trots ser Jon Dahl Tomasson vissa områden med förbättringspotential.

– Jag vill gärna se att vi spelar lite snabbare framåt, för när man spelar i sidled gör man inte mål. Efter att vi har vunnit bollen går vi ofta fram snabbt, men i det etablerade spelet finns det utrymme till förbättring. Men det blir bättre och bättre.

Matchen visas på Kanal 9 och Dplay. Avspark 19:00.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners