Inför MFF – Hammarby IF

Publicerad 16 september 2017 i Nyheter

Malmö FF tar emot Hammarby IF i Allsvenskans 23:e omgång och MFF-tränaren Magnus Pehrsson berättar om ett lag som är redo att studsa tillbaka efter en svag insats senast.

Malmö FF – Hammarby IF
Swedbank Stadion
Söndag 17 september 17:30

Biljettköp

Det var i slutminuterna borta mot Örebro SK i söndags som motståndarna prickade in 2–1, vilket betydde förlust och en dålig avslutning av en match där MFF inte kom upp i rätt nivå.

– Försvarsspelet var grunden till den sämre insatsen. Vi var inte alls så tydliga och konkreta som vi ska vara, säger Magnus Pehrsson.

– Tempot i anfallsspelet var heller inte på den höga nivån som tidigare. För att försöka skapa kontroll för oss själva var vi allt för kontrollerande och det gjorde att vi blev passiva.

Under veckan har laget och staben jobbat med och pratat om att komma tillbaka till grundprinciperna som gjort MFF så pass framgångsrikt tidigare under säsongen. Men också om att inte låta det goda tabelläget skapa en falsk trygghet.

– Örebro gjorde några saker som jag tror att vi hade kunnat hantera annorlunda om vi hade varit mer hungriga. Det har vi rättat till de här dagarna, är jag säker på. Vi vill studsa tillbaka.

Söndagens motståndare Hammarby IF beskrivs av Magnus Pehrsson som ett försvarsskickligt lag som utvecklats även offensivt den senaste tiden.

– Jag tycker att Hammarby genomgått en förändring efter nyförvärven de gjort under sommarfönstret. Från att ha varit ett fysiskt och direkt spelande lag har de blivit mer tekniskt skickliga och har mer ambition i sitt bollinnehav. Samtidigt har de behållit disciplinen. De försvarar sig bra.

Tillbaka i MFF-truppen efter frånvaro i förra matchen är Anton Tinnerholm, Anders Christiansen och Jo Inge Berget. Tillsammans med de andra spelarna tar de sig an uppgiften att stärka MFF:s position i toppen av Allsvenskan.

– För att hamna i ett så stort försprång som vi hade måste man vara väldigt bra. Man kommer tillbaka dit genom att vara väldigt bra, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim

Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg

Felipe Carvalho och Magnus Wolff Eikrem saknas på grund av skador.

huvudpartners

officiella partners