Inför MFF – GIF Sundsvall

Publicerad 29 september 2018 i Nyheter

MFF ska studsa tillbaka efter senaste förlusten när GIF Sundsvall kommer på besök.

Malmö FF – GIF Sundsvall
Söndag 30 september 17:30
Stadion
Köp biljett

Några dagar har gått sedan Uwe Rösler fick uppleva sin första förlust med MFF i Allsvenskan efter 1–3 borta mot IFK Norrköping. Men för många lever säkert känslan kvar att resultatet inte speglade matchen.

– Med chanserna vi skapade borde vi ha fått minst oavgjort. Sen måste vi så klart titta på oss själva. Vi måste tighta till det defensivt. Vi släppte in två mot Östersund och tre mot Norrköping. Vi ska försöka hålla nollan imorgon, säger Uwe Rösler.

Bortamötet mot GIF Sundsvall i våras slutade 2–2 efter en dramatisk avslutning med fyra mål den sista kvarten. Det var en försmak på både MFF:s tunga vårsäsong och Sundsvalls status som säsongens positiva överraskning. Man är placerade på en stabil sjundeplats i tabellen och är delad trea i listan över lagen med flest gjorda mål.

– Sundsvall har haft en bra säsong och spelar attraktiv, bra fotboll. Men det är upp till oss, precis som i varje match. Om vi gör vårt jobb på rätt sätt så har vi en god chans att vinna.

Bortalaget saknar David Myrestam och Juanjo Ciércoles som båda är avstängda på grund av gula kort. Frånvarande i MFF-truppen är Oscar Lewicki (avstängd) och Rasmus Bengtsson, Carlos Strandberg, Fredrik Andersson och Guillermo Molins (rehab).

Däremot är Markus Rosenberg tillbaka från avstängning och kliver in i bruttotruppen på 20 spelare som tagits ut inför matchen.

– Vi kan ha två renodlade anfallare på plan och det kommer öka chanserna att vi gör mål, säger Uwe Rösler.

Truppen1. Walter Viitala 
2. Eric Larsson 
3. Egzon Binaku 
4. Behrang Safari 
5. Sören Rieks 
7. Fouad Bachirou 
8. Arnór Traustason 
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen 
18. Romain Gall 
20. Bonke Innocent 
23. Marcus Antonsson 
24. Lasse Nielsen 
26. Andreas Vindheim 
27. Johan Dahlin 
31. Franz Brorsson 
35. Samuel Adrian
38. Laorent Shabani
39. Felix Konstandeliasz
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners