Inför MFF – GIF Sundsvall

Publicerad 27 maj 2019 i Nyheter

Imorgon är det dags för den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet när GIF Sundsvall gästar Stadion.

Tisdagens match blir tredje raka hemmamatchen för MFF. För bara två dagar sedan tog laget en bekväm seger mot AFC Eskilstuna med 5-0 efter fyra mål i den andra halvleken. MFF har nu gjort flest mål och släppt in minst av alla lag i Allsvenskan och leder tabellen med tre poäng.

Faktum är dock att GIF Sundsvall är ett av få allsvenska lag som Uwe Rösler ännu inte vunnit mot.

– De två senaste matcherna mot GIF Sundsvall spelade vi bra, så det är irriterande att vi bara fick med oss en poäng. Vi hade till exempel 45 skott, varav 20 var i straffområdet. På två matcher, säger Uwe Rösler.

– I båda matcherna hade vi en matchplan som egentligen fungerade väldigt bra. Men vi fick bara med oss en poäng av sex möjliga. Det ska vi rätta till imorgon genom att vara skoningslösa i båda straffområdena.

Det är ett formsvagt GIF Sundsvall som kommer till matchen. Ingen seger på de fem senaste matcherna och nio inspelade poäng gör att Giffarna för närvarande ligger på kvalplats i den allsvenska tabellen.

– Sundsvall är väldigt konsekventa i sitt spel. De är bra på det dem gör men man vet precis vad man får. Så vi vet precis vad vi måste göra spelmässigt imorgon, säger Uwe Rösler.

Markus Rosenberg är tillbaka i truppen efter avstängning. Däremot är Andreas Vindheim otillgänglig med en lätt skadekänning. Sedan tidigare saknas Lasse Nielsen, Fouad Bachirou och Rasmus Bengtsson på grund av skador.

huvudpartners

officiella partners