Inför MFF-GAIS

Publicerad 09 mars 2006

Till sista träningsmatchen innan lägret i Holland gör Jonas Sandqvist och Marcus Pode comeback i laget.

Startuppställning mot GAIS, Heleneholms IP fredag 14:00:

Jonas Sandqvist

Johan Nilsson Guiomar, Jon Jönsson, Raoul Kouakou, Andreas Wihlborg

Joakim Nilsson, Samuel Barlay

Marcus Pode

Edward Ofere, Niklas Skoog, Behrang Safari

Avbytare
Festim Bytyqi (mv), Niklas Hansson, Rawez Lawan, Tobias Nilsson.

I en ungdomlig startelva gör Jonas Sandqvist och Marcus Pode comeback efter sina skador, medan
Afonso, Anders Andersson, Emil Halfreðsson och Jari Litmanen dras med skavanker och får avstå medan Hasse Mattissons vadproblem ännu hindrar honom.
– Jonas har tränat hela veckan och känner sig bra. Och roligt också att Marcus Pode är tillbaka, han har inte heller spelat mycket. Han har sett pigg ut på träningarna, säger Sören Åkeby inför träningsmatchen mot GAIS, som blir den sista innan laget på söndag reser till Holland för en veckas träningsläger.

Framför Jonas Sandqvist prövas Jon Jönsson och Raoul Kouakou som mittlås, medan Joakim Nilsson och Samuel Barlay bildar balansduo. Och Marcus Pode blir fjärde man att prövas i ”tians” offensiva mittfältsroll.
Nu har du inte haft möjlighet att matcha Marcus Pode så mycket, men – ser du honom som renodlad mittfältare eller också som ett alternativ i anfallet?
– Jag ser honom som offensiv mittfältare eller forward.

Du verkade ganska besviken efter matchen mot Trelleborg?
– Jag är liksom spelarna alltid besviken när jag har förlorat en match – men det här resultatet i kommer inte att gå till fotbollshistorien. På förmiddagen innan matchen tränade vi fotboll i 45 minuter och styrketräning i 45, sedan mötte vi ett av de kanske fem bästa lagen i Superettan och förlorade med 0-1. Vi hade 17 avslut varav 4-5 bra. Vårt passningsspel var riktigt bra, men vi behöver hitta ett högre tempo.

– Kanske har vi lite piggare ben imorgon mot GAIS, men kanske inte. Vi jobbar vidare efter min filosofi, ger alla chansen att spela – och vi tränar innan matchen imorgon med. Det är nere i Holland vi ska få de pigga benen, det är där det ska lätta både i kroppen och i knoppen, säger Sören Åkeby.

Tips: tänker du dig till Heleneholm imorgon – tänk också vindtätt: Väderprognosen flaggar för 9-12 sekundmeter ostlig vind – vilket sannolikt kommer att piska ner den utlovade minusgraden till än mer effektivt bitande kyla…

/Tobias Christoffersson