Inför MFF – FC Slovan Liberec

Publicerad 06 juli 2015 i Nyheter

På onsdag nästa vecka startar årets resa mot Champions League då MFF tar emot litauiska FK Žalgiris Vilnius i den andra kvalomgången. Som förberedelse inför det stundande kvalspelet spelar MFF imorgon, tisdag, en träningsmatch mot tjeckiska cupmästarna FC Slovan Liberec hemma på Swedbank Stadion.

– Vi väljer att lägga in den här träningsmatchen för att vi vill känna på en internationell nivå och förbereda oss på vad som komma skall. Det ger oss även en möjlighet att ge speltid till alla våra spelare vilket alltid är att föredra framför ett vanligt träningspass, berättar Åge Hareide.

FC Slovan Liberec är nyblivna tjeckiska cupmästare vilket gör att de kommer att kvala till höstens Europa League och Åge Hareide tror att där kan finnas likheter i deras spel jämfört med nästa veckas kvalmotstånd.

– Jag tror att FC Slovan Liberec kommer att likna FK Žalgiris Vilnius på så sätt att de har en mer internationell spelstil som är mer markeringsorienterad och det skiljer sig en del ifrån lagen i Allsvenskan som oftast brukar spela zonspel.

Idén med att spela en internationell träningsmatch som förberedelse inför det stundande Champions League-kvalet väcktes i fjol då MFF flög ner till Belgrad för att träningsspela mot Partizan Belgrad. En match som slutade 3-3 och där MFF spelade ett kompakt försvarsspel och med blixtsnabba omställningar.

– Till den här matchen blir det nog lite tvärtom: att det är vi som ska stoppa deras kontringar och se hur vi löser de olika defensiva situationerna samtidigt som vi själva trycker på för att försöka göra mål. En liknande matchbild som jag tror att vi kommer att få se mot FK Žalgiris Vilnius där det är viktigt att vi flyttar boll och har tålamod samtidigt som vi stänger till deras kontringar. Vi kommer att spela ett dubbelmöte mot Žalgiris och då är det viktigt att vi håller tätt bakåt.

Kan vi förvänta oss många byten imorgon?

– De flesta kommer att spela 60 minuter och någon kommer att spela 45, det viktiga är att alla får spela.

Startelvan:

Azinovic
Tinnerholm, Bengtsson, Árnason, Konate
Kroon, Adu, Rakip, Eikrem
Rosenberg, Berget

Avbytare:
M. Johansson
Mehmeti
Molins
Sana
Vindheim
Cibicki
Franz Brorsson
Özen
Carvalho
Svanberg

Oscar Lewicki och Filip Helander har fått ledigt fram till fredag på grund av att de spelat många matcher (U21-EM) den senaste tiden.

Malmö FF – FC Slovan Liberec
Tisdag 7/7 klockan 19.00
Swedbank Stadion

Biljetter till matchen hittar ni i MFF Shopen, via ticnetombud eller på ticnet.se

Publikinformation

Vi har samlat all matnyttig publikinformation inför träningsmatchen här.

huvudpartners

officiella partners