Inför MFF – FC Lugano

Publicerad 23 oktober 2019 i Nyheter

Tre viktiga poäng står på spel på torsdagskvällen i UEFA Europa League när schweiziska FC Lugano gästar Stadion.

MFF tar emot FC Lugano i Europa Leagues tredje gruppspelsomgång. Två lag som efter sina två inledande matcher står på en poäng var. MFF-tränaren Uwe Rösler tror på en tuff och tajt match mot en stark motståndare.

– Laget som kommer trea i Schweiz kvalificerar sig direkt till Europa League, det säger egentligen allt om hur bra ligan är. Lugano har ett erfaret lag och deras spelare är duktiga på små ytor. Vi måste vara smarta, aggressiva och spela som ett lag för att vinna matchen, säger Uwe Rösler.

Chansen att ta sig vidare lever i allra högsta grad för MFF. Inför matchen är det bara tre poäng som skiljer mellan ettan och fyran i gruppen.

– Det är alltid en utmaning att spela i Europa och det gillar jag. Förhoppningsvis kan vi ha mycket boll och framför allt är det viktigt att vi är kliniska när möjligheterna dyker upp. Jag tror att första målet blir viktigt, säger Rösler.

Efter två Europamatcher utanför startelvan bekräftar Uwe Rösler att Eric Larsson kommer att vara en av de elva som startar på torsdagen. Larsson själv medgav att laget var besviket efter förlusten mot Hammarby – och att det bara är vinst som gäller mot Lugano.

– Därför är det gott att ha en ny match så pass tidigt, så vi kan gå samman och förhoppningsvis vinna. Vi måste vara solida i defensiven samtidigt som vi behöver vårda bollen och få Lugano-spelarna trötta, säger Eric Larsson.

huvudpartners

officiella partners