Inför MFF – FC Krasnodar

Publicerad 01 februari 2020 i Herr,Nyheter

Precis som i fjol träningsspelar MFF mot ryska FC Krasnodar på träningslägret i Marbella. Planen är att matchen ska spelas i 3 x 40 minuter.

– Tanken är att se de spelprinciper vi har arbetat med på träningarna och även vår defensiva organisation. Vi vill se en positiv utveckling och att det vi tränar på sitter, men resultatet är naturligtvis också viktigt. Sen ska så många spelare som möjligt få minuter i benen.

Med bara två veckor kvar till säsongens första tävlingsmatch, en cupmatch mot Syrianska den 15 februari, har Jon Dahl Tomasson och truppen tre träningsmatcher på sig att slipa på alla detaljer. Tomasson är dock tydlig med att han som ny huvudtränare drar fördel av att spelargruppen redan känner varandra väldigt väl.

– Killarna i laget har spelat tillsammans länge och relationerna mellan dem är bra. De är kloka och duktiga spelare, men det finns fortfarande mycket att utveckla. Så vi har tränat på vissa moment och vissa principer, och alltid med hög intensitet.

FC Krasnodar ligger för närvarande tvåa i den ryska ligan. Matchen mot det ryska laget blir tillsammans med mötet mot AC Sparta Prag den 6 februari bra förberedelser inför det stundande nationella och internationella cupspelet.

– Laget har visat en enorm stabilitet mot europeiskt motstånd de senaste åren. Det är något vi ska bygga vidare på. Samtidigt finns det några detaljer som vi kan skruva lite på.

Matchen spelas på Estadio Municipal de Marbella med avspark 16:00 och tv-sänds via C More.

huvudpartners

officiella partners