Inför MFF – Falkenbergs FF

Publicerad 22 maj 2016 i Nyheter

Efter en något poängsvag inledning av årets Allsvenska har MFF verkligen spelat upp sig och placerat sig på en andraplats, en poäng bakom IFK Norrköping. På måndag väntar vårsäsongens sista hemmamatch då Falkenbergs FF kommer på besök och MFF:s klättring mot förstaplatsen fortsätter.

Till bortamatchen mot Hammarby IF fick MFF tillbaka fyra spelare ifrån skador och avstängningar – tyvärr följdes detta upp av fyra nya skador och trots att Allan Kuhn och resten av laget fick tänka om i sin matchplan trummade lagmaskinen på och tog hem tre ny poäng till Malmö.

Det måste kännas bra för dig att se hur spelet fortsätter att vara bra, trots skador och avstängningar.
– Självklart! Vi är nöjda med våra senaste prestationer och vi har ett bra självförtroende – där vi tror vi mycket på varandra – och vi ser fram emot måndagens match mot Falkenbergs FF då det ska bli fint väder och komma mycket folk, säger Allan Kuhn.

Malmö FF kommer till måndagens match med sju segrar och tre förluster på de tio inledande omgångarna och Allan Kuhn säger att ”kontrollerad offensiv” varit en del av framgångsreceptet.

– Jag vill säga att det vända efter bortamatchen mot IF Elfsborg i den fjärde omgången, efter den matchen har vi sett rätt bra ut hela vägen. Vi är det laget som släppt in minst mål och sen gör vi även en hel del mål. Vi försöker spela en offensiv fotboll – men det är en kontrollerad offensiv, säger Allan Kuhn och fortsätter:

– Vi vill gärna pressa ner motståndarna och vi vill gärna spela offensivt men vi ska också ha ett bra försvarsspel och då gäller det att hitta en balans – och jag tycker att vi har hittat den balansen, berättar Kuhn.

På tal om balans: hur ser du på Anders Christiansen och Enock Kofi Adu:s samarbete på det centrala mittfältet de senaste matcherna?
– 
Mycket bra. De båda är väldigt bra med bollen och sen tycker jag att de varit bra på att jobba hårt, så jag är nöjd med deras prestationer.

Vad vill du säga till folket som ännu inte köpt biljett till matchen?
– 
Att de ska gå till hundra procent! Det kommer att bli fantastiskt väder och det är den sista matchen för vårsäsongen. Klart att man ska se matchen på plats, avslutar Allan.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Franz Brorsson, Kári Árnason, Carvalho,  Pa Konate, Anderas Vindheim, Anton Tinnerholm,

Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Tobias Sana, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip

Vidar Örn Kjartanson, Markus Rosenberg

Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Jo Inge Berget och Rasmus Bengtsson blev alla skadade innan och under matchen mot Hammarby IF och är därför inte tillgängliga till måndagens match. Yoshimar Yotún är iväg med den peruanska landslaget för att spela Copa América och missar därmed vårsäsongens två avslutande matcher.

Malmö FF – Falkenbergs FF
måndag 23/5 klockan 19.00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners