Inför MFF – Falkenbergs FF

Publicerad 17 augusti 2019 i Matches,Nyheter

Den första allsvenska hemmamatchen på en månad – imorgon tar vi emot Falkenbergs FF på Stadion.

MFF kommer närmast från ett avancemang i Europakvalet efter sammanlagt 3-1 mot HSK Zrinjski. Nu väntar tre hemmamatcher på en vecka, med start mot Falkenbergs FF på söndag.

– Vi vet precis hur viktig matchen mot Falkenberg är. När man har ett intensivt spelschema måste man ta en match i taget, så förberedelserna inför söndag började direkt när torsdagens match var slut, säger Uwe Rösler.

Falkenbergs FF kommer till matchen med två oavgjorda och en seger på de tre senaste matcherna. Nykomlingen befinner sig på 13:e plats efter 19 spelade omgångar och när lagen möttes i våras vann MFF med 2-1 i Falkenberg.

– Jag gillar Falkenberg. De har en bra flexibilitet i deras spel och de är orädda. De har spelat oavgjort i en hel del matcher vilket visar att de har en bra laganda, de är ofta med i matcherna. Men som jag alltid säger, det viktigaste är hur vi spelar, säger Uwe Rösler.

– Vi måste sätta press på dem och vara kliniska när vi får chanser. För vi kommer att skapa chanser.

Fyra spelare är inte tillgängliga till matchen på grund av skador och avstängningar. Marcus Antonsson och Jo Inge Berget är skadade samtidigt som Franz Brorsson och Oscar Lewicki är avstängda efter tre gula kort vardera.

Nyförvärvet Felix Beijmo är med i truppen kan göra debut i MFF-tröjan mot Falkenberg.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners