Inför MFF-Enköping

Publicerad 17 maj 2003

Thomas Olsson är tillbaka i truppen, liksom Niklas Skoog som avtjänat sitt avstängningsstraff för tre gula kort. Frågan är hur anfallet ska formeras – Prahl tvekar inför men utesluter inte en 4-3-3-lösning.

Truppen mot Enköping:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Lolo Chanko, Kristian Bergström, Thomas Olsson.
Anfallare: Niklas Skoog, Andreas Yngvesson, Markus Rosenberg.

90 B-lagsminuter i onsdags gör att Thomas Olsson äntligen är mogen för comeback i truppen efter sin långvariga knäskada, och ett inhopp är att hoppas på. Nu är ”bara” Jörgen Ohlsson och Peter Ijeh kvar på MFF-skadelistan – och konkurrensen hårdnar: när Niklas Skoog samtidigt återvänder från sin avstängning innebär det att unge Joakim Nilsson och Jussi Nuorela – som bägge gjort bra ifrån sig – får ta steget upp på läktaren.

I matchen mot Örgryte i tisdags spelade i Skoogs frånvaro Rosenberg/Yngvesson tillsammans på topp, och gjorde det med den äran. Tom Prahl kunde konstatera att Yngvesson var inblandad i fler målchanser än de tre tidigare matchernas anfallare tillsammans. Men Niklas Skoog är kanske ingen spelare man bänkar i en handvändning…?
– Nej, det gör man väl inte… han spelar. Men vi har jobbat med lite olika uppställningar i veckan.

Men varför välja när man kan ha alla? Kan det vara läge att pröva 4-3-3, en modell Prahl uttalat och visat visst intresse för?
– Det kan vara ett alternativ, men jag tror det inte. Vi har provat det i veckan, men det har inte sett så bra ut.

MFF-tränaren betonar framför exakt formering och uppställning igen inställningen som nyckel till tre poäng i måste-matchen mot nykomlingen och tabelljumbon Enköping.
– Enköping kommer hit med en poäng och det finns en risk att vi tror att det nog ska lösa sig av sig själv. Men det gör det inte – vi måste själv ta full del. Stå upp i varje närkamp, vara nyfikna hela tiden, gå in fullt i alla 50-50-situationer – så vinner man fler bollar. Klarar vi det, kan vi kanske få lite fly också. Man har den tur man förtjänar.

Men laget visade väl mycket av det här mot ÖIS också?
– Vi spelade med stort hjärta och skapade chanser som borde har räckt för ett segermål. Försvarsspelet såg bra ut, men vi längtar efter att hålla nollan.

Om MFF så här långt inte riktigt motsvarat förväntningarna, kan Enköping i högre grad sägas ha levt upp till sina… nykomlingarna har varit förbehållslöst nedflyttningstippade och är också ännu det enda laget i allsvenskan utan seger. En poäng erövrad, sjutton förlorade.
– Enköping kommer att få kämpa för förnyat kontrakt. De har släppt in många mål, men också skapat en del i matcherna. De gjorde två mål mot HBK, och kommer säkert att överraska ett par gånger under säsongen. Att komma till Stadion måste vara ett äventyr och en inspirerande uppgift – de kan spela avslappnat helt utan förväntningar, säger Tom Prahl.

Till skillnad från hemmalaget… Det är upplagt för en ny rysare på Stadion, men kan MFF bara ta vid där man slutade i tisdags ska det kunna gå vägen. Och skulle ett tidigt ledningsmål komma till stånd kan det bli riktigt trevligt.

Hemsidan kommer att rapportera direkt från matchen.

/Tobias Christoffersson