Inför MFF – Djurgårdens IF

Publicerad 23 april 2017 i Nyheter

Två raka vinster, fem gjorda mål och noll insläppta. Spelet börjar stämma allt mer för Malmö FF – och det märks på intresset. Över 20 000 biljetter är sålda till måndagens hemmamatch mot Djurgårdens IF.

– Att det förhoppningsvis blir helt fullt ger en härlig inramning som jag tror kommer att höja oss ännu mer. Sedan brukar matcher mellan Malmö FF och Stockholmslag vara väldigt intensiva och kampfyllda. Det måste vi vara beredda på, säger Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Det blir ett par förändringar i matchtruppen jämfört med vinstmatchen borta mot Halmstads BK. Jo Inge Berget är tillbaka från sin ljumskskada och har tränat för fullt hela veckan. 

– Han var en av våra bästa spelare under försäsongen så det var naturligt att vi ville ha in honom. Och eftersom både Lasse Nielsen och Behrang Safari har haft sina problem behövde vi ha bättre defensiv täckning, säger Magnus Pehrsson, apropå att han tagit ut sju backar i truppen. 

Morgondagens motståndare Djurgårdens IF låg inför den fjärde omgången på en sjundeplats i tabellen. Tränaren Özcan Melkemichel är ny i föreningen, liksom en rad namnkunniga nyförvärv. 

– Vi ska vara beredda på att Djurgården med Kim Källström i spetsen är ett väldigt skickligt lag offensivt. Det gäller för oss att vi fortsätter vara aggressiva och kompakta när vi är utan boll. Omvänt måste vi själva vara bra med bollen så att Djurgården får jaga, säger Magnus Pehrsson. 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson 

Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate 

Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip 

Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff 

Malmö FF – Djurgårdens IF
Swedbank Stadion
Måndag 24 april 19:00 

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners