Inför MFF – Djurgårdens IF

Publicerad 02 maj 2018 i Nyheter

MFF har dubbel revansch att utkräva – både för söndagens förlust mot Kalmar FF och för bortamatchen mot Djurgårdens IF i april som även den slutade med noll poäng.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Torsdag 3 maj 19:00
Stadion
Köp biljett 

Med några dagars distans till Kalmar-förlusten har huvudtränare Magnus Pehrsson fått en god bild av vad som gick fel. Tränarstaben och laget har under veckan samlat kraft tillsammans och jobbat för att i matcherna göra mer av det som är framgångsfaktorer.

– Vi måste se till att göra allt vi kan för att vinna de avgörande situationerna både defensivt och offensivt. Ansvar och tuffhet är nyckelord. Fotboll handlar långsiktigt om att skapa mer målchanser än motståndarna och det vinner vi mot Kalmar. Men vi förlorar matchen med 3–0 och då kan man inte sitta och prata om det, säger Magnus Pehrsson.

– Det handlar om att ta ett stort ansvar och vara beslutsamma i avgörande situationer.

Eftersom både Djurgårdens IF och MFF spelar i Europa i sommar beslutades det att lägga lagens båda allsvenska möten på vårsäsongen för att göra schemat under Europaspelet lite luftigare. Djurgården vann den första ronden med 3–0 på Tele2 Arena.

– De lägger mycket tyngd på försvarsspelet där de är enade och kompakta. Det handlar om att dyrka upp det. Vi gjorde deras mittbackar till hjältar senast och det ska vi inte göra imorgon. Vi måste ha en bättre variation i anfallsspelet som gör att deras mittbackar inte får tackla rakt framåt hela tiden, säger Magnus Pehrsson.

Till torsdagens match har nitton spelare tagits ut till truppen. Fouad Bachirou är nyligen tillbaka från skada och beslut huruvida han kan spela eller inte tas under matchdagen.

Truppen:

Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Rasmus Bengtsson
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Fouad Bachirou
Isak Ssewankambo
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg
Arnór Ingvi Traustason

Andreas Vindheim är skadad sedan tidigare. Bonke Innocent missar matchen på grund av sjukdom.

huvudpartners

officiella partners