Inför MFF-Djurgården: Miljan tillbaka

Publicerad 25 april 2010

I säsongens fjärde hemmamatch tar MFF emot Djurgården. Roland Nilsson har passningsspelet i fokus och välkomnar Miljan Mutavdzic tillbaka i matchtruppen.

Malmö FF- Djurgårdens IF

Swedbank Stadion måndag 26 april 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 29. Jasmin Sudic.
Avstängd: 9. Wilton Figueiredo.

Tre matcher på sju dagar. Eller fyra på tio, om man så vill. Eller fem på tretton. Vårallsvenskan går nu in i sitt allra mest hektiska skede, vilket för MFF innebär en snäv cykel av match, vilodag, vilodag, match om och om igen kommande två veckor. Måndag: Djurgården hemma. Torsdag: Göteborg borta. Söndag: TFF hemma. Onsdag: Elfsborg borta. Lördag: Åtvidaberg hemma. Femton poäng står på spel. När krutröken lättar återstår två matcher innan serien gör uppehåll för VM.

Först ut alltså Djurgården hemma på Swedbank Stadion måndag kväll. Motståndarna Djurgården har inlett säsongen trevande. Två segrar, två oavgjorda och tre förluster. Förra omgången seger över Åtvidaberg med 2-1 efter två självmål, dessförinnan 3-1-förlust mot Elfsborg och 3-0-seger över TFF.
– Djurgården har varit lite upp och ner, man vet inte riktigt var man har dem. Senast fick de tre poäng med lite flyt, samtidigt var de ganska bra mot Elfsborg, men släppte in lite mål som gjorde att det blev tungt för dem. Vid 1-1 hade de ett skott i ribban som kunde blivit 2-1 – men istället gick Elfsborg upp och gör 2-1, säger Roland Nilsson om aktuellt motstånd.

Roland tillägger:
– Men, som i alla matcher är det vad vi gör som är det viktiga. Vi har hemmaplan, det är vi som ska diktera villkoren. Det gäller för oss att spela fotboll, och inte tjonga. Det är när vi får ett snabbt passningsspel som vi är effektiva, det är då vi får fram kvaliteterna hos de spelare vi har.

Han kunde ha haft ett bredare urval spelare till sitt förfogande, Roland, nu när laget har som tätast mellan matcherna. Edward Ofere och Jasmin Sudic är borta på längre tid, Markus Halsti och Rick Kruys är inte nära matchdugligt skick. Och mot Djurgården är dessutom Wilton Figueiredo avstängd efter tre gula kort.
– Det är ju ett scenario man förstås aldrig vill ha, med skador och avstängningar, och det är klart att man vill alltid vill spela med samma lag så mycket som möjligt. Men så är det under en säsong, och det är bara att göra det bästa av det. Och vi har verkligen en bred trupp, med många spelare som vill komma in och visa upp sig, säger Roland Nilsson.

Positivt är att Ricardinho är redo för spel igen direkt, trots att han tvingades lämna plan i slutet av första halvlek mot HIF.
– Blödningen han fick lade sig på ett ställe där den tryckte på en nerv på ett sätt så att det inte fanns en chans för honom att spela vidare, men släppte ganska snabbt.
Och så den stora nyheten i matchtruppen: Miljan Mutavdzic är tillbaka.
– Miljan spelade 90 minuter i U21 i veckan, visserligen som mittback, då vi ville se honom i den positionen.  Och det gjorde han på ett bra sätt, säger Roland Nilsson.

Att efter första förlusten – 2-1 för HIF på Olympia i tisdags – studsa tillbaka snabbt och inleda det veritabla match-race som väntar med seger, tre poäng och positiva vibbar kan visa sig oerhört viktigt för MFF. Och nog märktes det på söndagens förmiddagsträning. Under den korta perioden tvåmålsspel slog det ordentligt med gnistor, och det var härligt att se och inte minst höra. Mycket i luften och mycket på spel; laddningen gick att ta på. Swedbank Stadion måndag 19.00 släpps de himmelsblå krafterna lösa. Missa det inte.

Tobias Christoffersson