Inför MFF – Degerfors IF

Publicerad 16 februari 2019 i Nyheter

MFF inleder Svenska cupens gruppspel med hemmamatch mot Degerfors IF.
MFF kvalificerade sig för Svenska cupen efter att ha besegrat Lunds BK med 2-0 i november. Nu är man tillbaka på Klostergårdens IP i Lund för hemmamatch mot värmländska Degerfors IF.

– Det är en utmaning för oss, både mentalt och fysiskt, att matcherna kommer så tätt. Det är inte som i somras när vi var mitt i säsongen. Vi kommer att göra förändringar imorgon jämfört med i torsdags. Jag har fullt förtroende för truppen och alla förtjänar speltid, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Tävlingssäsongen började i torsdags med sextondelsfinalen i UEFA Europa League mot Chelsea FC. Ny match bara tre dagar senare öppnar upp för viss rotation.

– Jag hoppas att de nya spelarna som kommer in ser det som en chans att visa upp sina kvaliteter och hjälpa oss att vinna matchen. Alla behöver matcher och att få speltid höjer motivationen. Det är bra för oss ju fler matcher vi har.
Senaste nyförvärvet i Malmö FF är återvändande Erdal Rakip. På lördagens träning såg han pigg ut och hittade nätet vid ett flertal tillfällen.

– Han är definitivt redo att delta på ett eller annat sätt. Han behöver bygga upp sig lite, men han har gjort ett jättebra intryck på mig och det är det viktigaste.

Söndagens motståndare Degerfors IF huserar i Superettan där de kom på sjunde plats den gångna säsongen.

– Vi har gjort en genomgång och förberett oss på samma sätt som vanligt. Att vara konsekventa sänder rätt signaler till spelarna. Vi har till exempel tittat på deras träningsmatch mot Örebro. Den gav oss nyttiga insikter, bland annat eftersom Örebro också spelar med tre där bak.

Skadelistan sedan sist är oförändrad, vilket innebär att Guillermo Molins och Franz Brorsson missar matchen.

Truppen
1. Dusan Melichárek
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
15. Anel Ahmedhodzic
18. Romain Gall
19. Erdal Rakip
22. Adi Nalic
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
40. Hugo Andersson

Malmö FF – Degerfors IF
Söndag 17 februari 15:00
Klostergårdens IP
Köp biljett

huvudpartners

officiella partners