Inför MFF–Degerfors IF

Publicerad 20 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Under lördagseftermiddagen är det dags för Allsvensk fotboll på Eleda Stadion igen. Vi gästas av tiondeplacerade Degerfors IF som vi i förra mötet besegrade med 5–0.

MATCHINFORMATION

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Eleda Stadion
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM

Läget i truppen
De som inte kan spela imorgon är Niklas (Moisander), Sergio (Peña) Jonas (Knudsen) och Ola (Toivonen). Men utöver det är resten av spelarna tillgängliga.

Martin Olsson
Martin kommer att vara involverad imorgon och göra sin första start för MFF. Han har spelat många år ute i Europa och har dessutom stor erfarenhet från det svenska landslaget. Det är en spelare som har en bra fot och han fungerar både ute till vänster eller som en av tre mittbackar.

Att ställa om från Europa
Jag tror att det kommer ge oss en boost eftersom killarna har presterat så bra. De har gjort det på ett imponerande sätt. I den här perioden har vi spelat många matcher i Allsvenskan och i Europa och jag tycker balansen har varit bra. Det är viktigt att fortsätta på den vägen och det är professionella killar så jag är inte orolig för det. De är mentalt starka.

Förväntningar
Jag ser ingen fara att vi ska underskatta dem, tvärt emot. Spelarna är professionella och vill det bästa för laget, för klubben och för supportrarna. Vi vill ju gärna spela bra på båda fronterna, i ligan och i Europa. Vi har förväntningar på oss att prestera och vi älskar de förväntningarna. Det finns inte en match som inte är viktig, det är alltid nästa match som är i fokus.

HÖJDPUNKTER FRÅN SENASTE MÖTET

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners