Inför MFF – Chelsea FC

Publicerad 13 februari 2019 i Nyheter

Malmö FF tar emot Chelsea FC på ett fullsatt Stadion i första mötet i Europa Leagues sextondelsfinal.

Malmö FF – Chelsea FC
Torsdag 14 februari 21:00
Stadion

Det har på dagen gått två månader sedan Marcus Antonsson petade in det enda målet i bortamatchen mot Besiktas JK i Istanbul. Sedan dess har klubben laddat för fullt för sextondelsfinalen. Laget har nyligen återvänt från ett intensivt träningsläger i Marbella, där man stod för gedigna insatser i träningsmatcher mot Krasnodar och Dynamo Kiev. Vid torsdagens match kommer nivån vara ännu några snäpp högre.

– Oddsen är emot oss. Men allt kan hända i fotboll. Jag har varit med om skrällar förut. Stadion kommer att koka. Alla i Malmö har pratat i veckor om den här matchen. De kommer att stå bakom oss, säger Uwe Rösler.

– Vi måste vara modiga, smarta och ha spelare på bänken som är redo att komma in och göra avtryck.

Chelsea FC kommer till sextondelen som överlägsna gruppsegrare med fem vinster och en oavgjord mot gruppmotståndarna Bate Borisov, Vidi och PAOK. I den inhemska ligan har däremot resultaten varit av varierad kvalitet den senaste tiden. Segrar har varvats med storförluster och det är med svajig formkurva som laget reser till Malmö.

– De startade säsongen på ett imponerande sätt. Jag kunde se signaturen av en intelligent tränare. Men de senaste resultaten har inte varit av den standard man förväntar sig av dem, säger Uwe Rösler.

– När de är mentalt rätt så är de bra i pressen. De kan göra det svårt för oss. Imorgon är det viktigt att vi är oss själva, samtidigt som vi måste veta var de pressar oss och hur vi ska ta oss ur det. Jag tror att vi också kommer att få lägen.

I MFF-truppen är samtliga registrerade spelare tillgängliga, förutom Guillermo Molins och Franz Brorsson som fick kliva av tisdagens träning efter känningar.

huvudpartners

officiella partners