Inför MFF – Chelsea FC

Publicerad 01 november 2021 i Herr,Nyheter

Efter en moralhöjande seger mot IK Sirius i Allsvenskan väntar ny gruppspelsmatch i UEFA Champions League. Och för första gången sedan sextondelsfinalen mot Wolfsburg är det åter igen fulla läktare på Stadion när MFF spelar ute i Europa. Notera den tidiga avsparkstiden, 18:45.

Om matchen:

Avspark: 18:45
Spelplats: Malmö New Stadion
TV-sändning: Sändningen startar klockan 18:00 och streamas via Telia TV och C More.
OBS: För att se matchen på C More krävs paketet Plus eller Premium Plus. Läs mer här om de olika paketen.

Jon dahl tomasson om:

Statusen på Oscar Lewicki och Anders Christiansen
– Oscar kommer få minuter imorgon men AC kommer stanna hemma. Oscar har en egenskaper som vi annars saknar i truppen så jag är givetvis tacksam över att ha honom tillbaka. På den här nivån behöver man alla typer av spelare och i Oscar får vi tillbaka en klok spelare som kommer göra det bra imorgon. AC är däremot inte redo. Jag föredrar att prata om de spelare som är här och de som kommer att spela. AC:s frånvaro kommer ge andra spelare möjligheten att visa upp sig och jag tycker att vi visat hela året att vi varit duktiga på att förbereda truppen, oavsett vem som spelar, på vad som väntar. Alla lag saknar sin kapten när denne inte är med, men jag är övertygad om att alla spelare som är med imorgon kommer göra sitt yttersta.

Mötet på Stamford Bridge
– De spelade en fantastisk fotboll, de tror jag vi alla kan vara överens om. De straffade oss direkt när vi bjöd på misstag och satte två straffmål. Chelsea är ett av världens bästa lag, kanske rent av det bästa i världen just nu men vi går ut med ut med tydliga mål och vill få med oss ett bra resultat. Jag vill se ett lag som spelar fotboll för sina supportrar. Som kämpar för sina supportrar imorgon.

Stämningen hemma på Stadion
– Jag är oerhört stolt över att se hur Stadion förvandlas under kvällar som den vi har framför oss imorgon. Malmö FF är en Champions League-klubb, Malmö är en Champions League-stad och jag tycker vi alla, supportrar och hela föreningen ska känna oss delaktiga i den här resan vi gör just nu. Vi är alla delaktiga i den här festen som Champions League är. Och nu när vi väl är här vill vi visa upp en bra attityd.

Tre viktiga matcher på åtta dagar
– Alla matcher är otroligt viktiga. Hela säsongen har vi roterat runt och gjort förändringar då vi har matchats tufft så det är inte omöjligt att vi gör förändringar till matchen imorgon. Men vi har alltid en tydlig matchplan som alla känner sig delaktiga i. Och jag tycker att vi visat hela året att vi har kunnat göra ändringar utan att det ändrar vår kvalité.

huvudpartners

officiella partners