Inför MFF-BoIS

Publicerad 20 april 2003

– Det handlar om vår heder också.
Mitt i skadeeländet efterlyser Tom Prahl en sak till morgondagens derby: jävlar anamma. Samtidigt är även Matias Conchas medverkan i fara. Manfallet banar väg för två möjliga allsvenska debutanter.

Allsvenskans tredje omgång, andra hemmamatchen på Stadion och årets första derbyfest inför fulla läktare – men dessvärre ytterligare skadesmolk i MFF-bägaren: Matias Concha har blivit sjuk och hans medverkan imorgon är ytterst oklar. Sedan tidigare är Hasse Mattisson (vad), Jörgen Ohlsson (korsband), Louay Chanko (ännu inte återställd från influensa) borta förutom långtidsskadade Tomas Olsson och Peter Ijeh.

Tom Prahl, tydligt trött på skadesnacket, slår bort alla spekulationer kring försvagande av laget, och väljer att se möjligheterna. Efter 0-3-debaclet mot IFK Göteborg är det inte den eventuella avsaknaden av vissa spelare han betonar, utan frånvaron av aggressivitet.
– Det var för blekt och för lamt. Vi var inte i närheten av en varning på hela matchen. Inte för att vi ska spela ojuste, men vi måste visa mer jävlar anamma. Och så måste vi anfalla med mer än en forward… vi måste visa mer löpvillighet och komma upp högre med laget. Vi behöver lyfta spelet 15-20 meter.

Ord och inga visor från MFF-tränaren, som egentligen bara är beredd att ge Joseph Elanga godkänt efter göteborgsmatchen.
– Det handlar om vår heder också. I ett derby hemma med mycket folk på läktarna måste vi visa att vi står upp, oavsett vilka problem vi har.

En sjuttonmannatrupp är nominerad, och i den ingår två lärlingar med chans till allsvensk debut: Joakim Nilsson och Bovar Karim:

Målvakter: Lee Baxter, Mattias Asper.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Matias Concha, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Joseph Elanga, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare/anfallare: Andreas Yngvesson, Jon Jönsson, Olof Persson, Erik Johansson, Kristian Bergström, Joakim Nilsson, Bovar Karim, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Vad gäller motståndarna Landskrona BoIS, lär de komma till Stadion fyllda av revanschlusta efter dubbelförlust i fjolårets allsvenska. De zebrarandiga var det lag som imponerade mest på Tom Prahl under försäsongen.
– Nu har de fyra poäng och ett lag med unga, friska spelare, även om de också haft en del skadeproblem. BoIS vinner sällan bollinnehavet i en match, men skapar mycket målchanser med sitt djupledsspel.
Klubbens hemsida presenterar följanbde preliminära elva och bänk:
Mats Svensson – Henrik Nilsson, Magnus Torvaldson, Linus Malmqvist, Gabriel Ucar – Alexander Farnerud, Allan Ravn, Hasan Cetinkaya, Johan Andersson – Daniel Nannskog, Indrek Zelinski.
Avbytare: Alexander R. Eliasson, Audun Helgason, Anders Friberg, Jesper Ljung, Jonas Olsson, och Magnus Kjellsson.

Tobias Christoffersson