Inför MFF – BK Häcken

Publicerad 04 november 2017 i Nyheter

I skrivande stund har närmare 21 000 säkrat biljett till MFF:s säsongsavslutning på söndag.

Femteplacerade BK Häcken väntar på hemmaplan för de svenska mästarna. Ett lag som har allt att spela för i jakten på en plats till nästa års kval till Europa League.

Trots att guldet redan är i hamn betonar MFF:s tränare Magnus Pehrsson vikten av att avsluta snyggt.

– Vi vill vinna matchen och med det tangera det allsvenska poängrekordet, säger han efter lördagens träning.

Magnus Pehrsson hintar även om att det kommer bli en del förändringar i uppställningen jämfört med 4-0-segern borta mot IK Sirius förra helgen.

– Det har varit ett medvetet val att låta många spelare i truppen både få starta och spela på slutet. Det blir nog rätt stora förändringar jämfört med elvan uppe mot Sirius. Det bygger i första hand på att vi tror att laget vi tar ut kan vinna matchen men också att någon kan få möjligheten att samla på sig speltid inför framtiden.

När söndagens match är färdigspelad väntar en tredje halvlek med ett storslaget firande av Malmö FF:s tjugo SM-titlar. Med andra ord finns det all anledning att stanna kvar på Swedbank Stadion även efter det att domaren blåser i pipan.

– Vi ser väldigt mycket fram emot vad som väntar efter slutsignalen. Men först och främst vill alla spelare och ledare göra en bra insats. Det blir betydligt roligare om vi först har spelat bra och vunnit, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Fredrik Andersson, Mathias Nilsson

Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Hugo Andersson, Rasmus Bengtsson

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Bonke Innocent, Pavle Vagic, Anders Christiansen, Samuel Adrian, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip

Felipe Carvalho, Behrang Safari, Carlos Strandberg och Johan Dahlin frånvarande på grund av skador. Lasse Nielsen och Anton Tinnerholm är avstängda på grund av sex respektive nio gula kort.

Malmö FF – BK Häcken
Söndag 5 november 15:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners