Inför MFF – BK Häcken

Publicerad 31 mars 2019 i Nyheter

Äntligen dags för allsvensk premiär! MFF börjar hemma på Stadion mot BK Häcken på måndagskvällen.

Malmö FF – BK Häcken
Måndag 1 april 19:00
Stadion
Köp biljett

MFF tränade på ett soligt Stadion på söndagen, dagen före den allsvenska hemmapremiären. Alla spelare deltog utom Franz Brorsson, som kommer allt närmare, men som fortfarande återhämtar sig efter sin infektionssjukdom. Lagkapten Markus Rosenberg körde för fullt och är med i truppen.

– Han var med i alla moment och det gick bra. Vi får se hur han svarar på det imorgon. Vi tar alltid ut en eller två extra spelare i truppen för att vara på den säkra sidan, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

MFF har haft en annorlunda försäsong. Sextondelsfinalen i UEFA Europa League mot Chelsea FC krävde en rivstart och efter cupspelet har laget spelat ett gäng träningsmatcher.

– Det har varit intressant och vi har lärt oss mycket. Det har pågått länge och nu är det äntligen dags för riktiga matcher. Vi har förberett oss väl och har i princip alla spelare tillgängliga. Vi är redo nu.

Motståndarna BK Häcken har ett framgångsrikt cupspel i ryggen och avancerade till final efter att ha besegrat Djurgårdens IF i semifinalen.

– Vi har respekt för varje lag, inkluderat Häcken. De försvarar sig med sex spelare och attackerar med fyra. Deras offensiv känner vi alla till. Vi behöver vara på vår vakt. Men vi vet också hur vi kan såra och besegra dem. Det kommer bli en intensiv match och det gillar jag. Förhoppningsvis kommer publiken att bidra på sitt sätt.

Uwe Rösler lägger extra tonvikt på just publiken inför öppningsmatchen. Upp emot 18 000 premiärbiljetter är sålda i skrivande stund. 

– Det är viktigt för oss att det är avspark på kvällen. Det kommer vara fullt av adrenalin och förhoppningsvis utsålt. Jag hoppas att våra supportrar kommer och skapar en fantastisk atmosfär. De behövs och de hjälper oss. Vi är ivriga att sätta igång och det hoppas jag att supportrarna är också.

Truppen (20 man)
1. Dusan Melichárek
2. Eric Larsson
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
11. Guillermo Molins
14. Anders Christiansen
15. Anel Ahmedhodzic
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
19. Erdal Rakip
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
32. Jo Inge Berget

Skadelista
31. Franz Brorsson (sjukdom)

huvudpartners

officiella partners