Inför MFF – AIK

Publicerad 08 april 2018 i Nyheter

Det är äntligen dags för hemmapremiär och för motståndet står fjolårets tvåor AIK. MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson tror på en match som kommer skilja sig från de som tidigare spelats i år.

Malmö FF – AIK 
Måndag 9 april 19:00
Stadion
Köp biljett  

Efter premiärsegern borta mot IF Elfsborg är det dags för årets första hemmamatch. Det blir också årets första tävlingsmatch på gräs och det kommer göra skillnad, menar Magnus Pehrsson.

– Vi har spelat mycket på konstgräs och då har det handlat om motståndare som velat spela ett snabbt kortpassningsspel. Jag förväntar mig att AIK spelar ganska direkt på sina forwards och inte riskerar så mycket i speluppbyggnaden. Det kommer att bli mer duellspel och det måste vi vara förberedda på.

– Med det sagt bygger vi vidare på att vara spelförande och skapa mycket chanser. Så det finns likheter också, säger Magnus Pehrsson.

När spelarna klev ut på gräset på Stadion under söndagens träning var det för första gången på fem månader. Med omkring 20 000 MFF:are på läktarna och ett starkt motstånd på andra sidan planen kommer det kännas ännu mer inspirerande under måndagskvällen. Även om det är fokus på matchen kommer Magnus Pehrsson att unna sig att njuta några minuter innan avsparken.

– De där minuterna innan start, när hymnen kommer och vi gör entré. Jag tror att många känner en enorm tacksamhet och att det är en källa till energi. Man tar helt klart in inramningen. Men när det blåser igång är det fokus på jobbet. Det viktigaste är att jag gör mitt jobb så att alla kan få njuta av en seger efteråt.

Malmö FF:s trupp till matchen:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson.
Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Franz Brorsson.
Arnór Ingvi Traustason, Sören Rieks, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Isak Ssewankambo, Mattias Svanberg.
Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg.

Rasmus Bengtsson saknas på grund av lungkollaps tidigare i veckan. Andreas Vindheim är frånvarande efter en tidigare skada.

huvudpartners

officiella partners