Inför MFF-AIK

Publicerad 27 september 2003

Frågetecken för Niklas Skoog och Andreas Yngvesson tvingar Tom Prahl att tills vidare hålla truppen öppen för arton man. MFF-tränaren efterlyser också en nivåhöjning av sitt lag jämfört med matchen mot Sporting Lissabon.

Truppen:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter
Försvarare: Matias Concha, Jon-Inge Höiland, Olof Persson, Joseph Elanga, Jussi Nuorela.
Mittfältare: Erik Johansson, Louay Chanko, Andreas Yngvesson, Tobias Grahn, Hasse Mattisson, Thomas Olsson, Jon Jönsson, Kristian Bergström.
Anfallare: Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Både Niklas Skoog och Andreas Yngvesson klev av lördagens träning och är inte helt säkra för spel imorgon, därför har Tom Prahl tills vidare nominerat 18 man.
– Niklas fick en smäll bara, det är nog ingen fara med honom. På Andreas drog det till i baksidan av låret, och det brukar inte vara något gott tecken, men det är nog ingen större fara med honom heller, säger Tom Prahl, som i övrigt och bortsett ifrån Jörgen Ohlsson och Daniel Majstorovic kan mönstra ett intakt spelarmaterial.

Stämningen efter 0-2-förlusten i Lissabon i onsdags?
– Vi måste höja oss jämfört med Lissabon-matchen, en del spelare måste komma upp en nivå till sin normala standard. Men jag vill inte tala så mycket om den matchen, nu är det AIK och vi vet att det bara är en sak som gäller: vi måste vinna.

Man kan konstarera att både MFF och AIK kan påstå sig ha revansch att utkräva: MFF för 0-2-förlusten på Råsunda i våras, AIK för härliga 0-5-debaclet på Stadion förra hösten. Efter en förödande lång seg och motig – för att inte säga riktigt dålig – allsvensk period ger 4-0 över Elfsborg och ”bara” 0-1 mot Valencia gnagarna hopp om en hyfsad avslutning på Richard Moneys första år i klubben.
– AIK verkar lite på G, tycker jag. De har spelat 4-5-1 i de två senaste matcherna ochfått det att fungera bra, säger Tom Prahl, som inte tycker MFF behöver ta speciell hänsyn till själva uppställningen.

Sedan vårmötet har en del förändringar skett i AIK:s spelartrupp; Andreas Andersson blev långtidsskadad och under sommaren droppade en rad nyförvärv in. Mest omtalad: mittfältaren Derek Boateng från Panathinaikos.
– I våras hade de starkt fysiskt spel på mitten, nu kan det bli mer smånätt med fler lätta spelare som Boateng. Bland nyförvärven är Pa-Modou Kah från Vålerengen mer fysisk, medan den där från Ajax – Kwame Quansah – har sett lite väl lättviktig ut.

Finns det risk för ett slitet MFF efter de hårda dusterna mot Djurgården och Sporting Lissabon?
– Sliten kan man inte vara när vi får vara med och slåss om SM-medaljer. AIK har haft ett lika hårt schema som vi, efter den här matchen är det en vecka till vi möter Enköping och sedan är det tio dagars uppehåll.

Tobias Christoffersson