Inför MFF – AGF

Publicerad 03 juli 2016 i Nyheter

Sista träningsmatchen innan Allsvenskan drar igång igen efter uppehållet och det återigen danskt motstånd när AGF Aarhus står för motståndet. Allan Kuhn vill se ett mer rörligt Malmö FF imorgon än i den senaste matchen. 
– Det är framför allt rörelse utan boll och hot i djupled som jag vill se imorgon, säger Allan Kuhn.

AGF ligger på ungefär samma nivå som onsdagens motståndare Odense BK men har ett helt annat sätt att spela fotboll på, säger Allan Kuhn.

– Det är ett lag som spelar 4-1-4-1 och som använder sina anfallare väldigt mycket i uppspelen och så spelar de därifrån. De har skickliga spelare som gärna sätter press och försvarar man mot man och kliver på. De är ungefär lika bra som Odense men helt annorlunda spelsätt. 

Allan Kuhn var nöjd med söndagens träningspass och betonar att han i morgondagens match vill se samma rörelse och press som på träningsplanen.

– Imorgon vill jag gärna se det jag såg på träningen idag. Att vi är skickliga med bollen, flexibla i vårt spel och att det alltid ska finnas någon att spela bollen till. Rörelse hela tiden och hålla igång bollen hela tiden. Vi måste också hota mer i djupled för det gjorde vi inte alls i den senaste matchen, särskilt i första halvlek. Försvarsspelet tycker jag har fungerat bra under en längre tid och det vill jag se igen, men det är framför allt rörelse utan boll och djupledshot. Det vill jag se imorgon.

– Vi kommer att försöka spela så mycket som möjligt med det laget som startar imorgon och inte byta ut alla i paus. Det är ett byte som är bestämt, Franz Brorsson spelar istället för Rasmus Bengtsson i andra halvlek, säger Allan Kuhn.

Truppen:
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Mattias Andersson, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Erik Andersson, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist

Malmö FF – AGF
Swedbank Stadion
Den 4 juli klockan 17:00
Fritt inträde

Matchen kommer att streamas på MFF.se. Klicka här för att komma till streamen.

huvudpartners

officiella partners