Inför MFF – AFC Eskilstuna

Publicerad 22 mars 2017 i Nyheter

Imorgon är det dags för Malmö FF att spela sin sista träningsmatch för den här försäsongen. I genrepet som blir årets andra träningsmatch på Swedbank Stadion ställs man mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

Klubben som bildades så sent som 2007 slutade förra säsongen på en andraplats i Superettan. Inför årets säsong har seniorlaget flyttat från Solna och man tränas numera av den rutinerade tränaren Pelle Olsson.

I helgens match mot Molde FK visade Malmö FF upp ett fint spel och hade stort spelövertag matchen igenom. Trots detta fick man bara med sig ett oavgjort resultat efter att ha släppt in ett snöpligt mål i slutminuten. Förutsättningarna inför morgondagen är lite annorlunda eftersom hela nio spelare i truppen är iväg på landslagsuppdrag. Magnus Pehrsson, huvudtränare, har följande tankar kring situationen.

– Vi har många landslagsspelare som är iväg, men det blir två U19-spelare som täcker upp om vi behöver några förändringar. Jag hoppas och tror dock att vi ska kunna genomföra matchen med A-truppspelare. Alla i truppen utom Anders Christiansen är redo att spela 90 minuter.

Skadeläget i laget är oförändrat vilket innebär att Rasmus Bengtsson och Erik Andersson fortfarande ej är tillgängliga för spel.

Följande spelare är på landslagssamling: Pa Konate, Pawel Cibicki, Franz Brorsson, Mattias Svanberg, Dennis Hadzikadunic, Yoshimar Yotún, Jo Inge Berget.

Truppen:


Johan Wiland, Fredrik Andersson 

Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Behrang Safari, Aron Mar Brynjarsson

Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist, Kevin Harletun

Malmö FF – AFC Eskilstuna 
Torsdag 23 mars 16.00
Swedbank Stadion

Köp biljett här

Publikinformation angående utrymningsövning i halvtid

huvudpartners

officiella partners