Inför matchen mot Kalmar

Publicerad 02 maj 2002

Trepoängstörst, revanschlusta och lite av måste-match när Kalmar FF gästar Stadion fredag kväll. Tom Prahl är överraskad över nykomlingens kvaliteter, men kan å andra sidan mönstra en skadefri trupp.

Efter förmiddagens träning är följande trupp uttagen att matchas mot Kalmar FF fredag kväll, avspark 19.00:

Målvakter: Lee Baxter, Driss El Asmar
Försvarare:Matias Concha, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Mikael Roth, Billy Berntsson.
Mittfältare:Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen, Erik Johansson, Peter Sörensen.
Anfallare:Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg, Andreas Yngvesson.

Ingen fara med Ijeh, Yngvesson tillbaka – det ser bra ut på skadefronten, Tom Prahl?
– Ja vi har i princip ingen… Peter Ijeh fick en vanlig liten utgjutning mot Hammarby och är med igen. Andreas Yngvesson spelade 60 minuter för reservlaget i matchen mot Halmstad, och var inblandad i en hel del farligheter. Och Jon Jönsson körde idag för försdta gången på ganska länge.

Fyra dagar sedan förlusten mot Hammarby. Är det bra med snabb möjlighet till revansch?
– Ja, det är det ju. Även om det kan vara lite osäkert att spela täta matcher när det inte går så bra, på samma sätt som det kan rulla på när man är i form.

Inför Hammarbymatchen var du orolig för att förlust på Söderstadion skulle innebära stor press mot Kalmar. Känns det fortfarande som en måstematch imorgon?
– Det är helt klart att matchen i morgon är väldigt viktig. Förlorar vi igen halkar vi efter poängmässigt och ligger därnere för ett antal omgångar framöver, medan en seger för oss upp förbi några lag som vi vill ha under oss, Sundsvall och Kalmar. Tre poäng hade rättat till det lite.

Intryck av Kalmar?
– Jag måste säga att Kalmar varit en överraskning – framför allt deras sätt att spela. Jag trodde inte dom var kapabla till så pass bra fotboll. De är också väldigt energiska och har bra karaktär i laget. Deras offensiva spel styrs mycket från mittfältet av Lasse Johansson och Håkan Lindkvist, medan Henrik Rydström på är en dynamo. Samtidigt har de löpvilliga och hårt arbetande forwards. Folk kanske förknippar Kalmar på Stadion med en säker seger, men det blir tufft. Kalmar har bara förlorat en match, borta mot Örgryte, som de ändå spelade helt jämnt med. 0-0 mot Helsingborg borta är också ett talande resultat.

Nyfiken på Tom Prahls funderingar efter hammarbymatchen? De och en rad andra kommer i summeringen av april, som läggs ut på hemsidan under morgondagen.