Inför matchen mot Hammarby

Publicerad 24 augusti 2002

Inga överraskningar i truppen som nominerats att ta revansch för förlusten på Söderstadion i våras.

Truppen mot Hammarby:

Målvakter:Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare:Olof Persson, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Mikael Roth, Jeppe Vestergaaard.
Mittfältare:Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Joseph Elanga, Brian Steen Nielsen, Jon Jönsson.
Anfallare:Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Andreas Yngvesson är avstängd, , medan Matias Concha ännu inte inte i full träning. Gudmundur Mete – spelade U21-kampen för Island i onsdags och är att räkna med igen kommande vecka.

Spela oavgjort var en ny erfarenhet i lördags för årets MFF, var ni besvikna eller nöjda med poängen mot Örgryte?
– Direkt efter matchen var vi besvikna. Vi tappade en 2-1-ledning när vi slarvade vid kvitteringen, samtidigt som vi hade oflyt med domsluten. Det var straff för Peter Ijeh i första halvleken, precis som att Mattias Asper skulle haft frispark vid 1-0-målet, säger MFF:s lagledare Bosse Nilsson, som dock menar att poängen ”växt”:
– En poäng borta mot ÖIS som ligger i topp på samma poäng som vi, det är inte fy skam, speciellt inte när det tre förföljande lagen alla förlorade. Sedan var det också tuffa yttre förhållanden med värmen.

Hur ser ni på dagens match?
– Lördagsmatch innebär att vi spelar före de övriga lagen, och det både en risk och en möjlighet. Vinner vi kan vi sätta lite press på de andra. Sedan har vi inte gjort våra bästa matcher mot lag på nedre halvan av tabellen – Sundsvall hemma, Elfsborg borta. Det är alltid svårare när folk förväntar sig seger, men är vi riktigt taggade.

Är Hammarby bättre än sin tabellplacering?
– Just nu känns det så, det har ju gått lite bättre för dem de senaste omgångarna.

I våras på Söderstadion gjorde MFF en riktigt bra första halvlek, för att falla ihop i den andra. Vad tänker ni på denna gången spelmässigt?
– Få stopp på Markstedt och ha ett öga på Fredrik Winsnes. Men annars tittar vi inte så mycket på enskilda spelare, utan koncentrerar oss på att få igång vårt passningsspel. Örgryte lyckades stoppa våra möjligheter att spela på fötterna på Niklas Skoog, säger Bosse Nilsson avslutningsvis.

Så här ser Hammarbys trupp ut:
Målvakter: Ante Covic, Erland Hellström. Backar: Suleyman Sleyman, Peter Holm, Jonas Stark, Max von Schlebrügge, Mikael Hellström, Fredrik Stoor. Mittfältare:
Trym bergman, Kennedy Bakircioglu, Mikael Andersson, Jonas Andersson, Christer Fursth, Fredrik Winsnes. Forwards: Pablo Piñones-Arce, Peter Markstedt.

/ Tobias Christoffersson