Inför matchen mot Fulham FC

Publicerad 26 juli 2010

Tisdag kväll får MFF spännande omväxling till det allsvenska spelschemat: vänskapsmatch mot Premier League-laget och Europa Leauge-finalisten Fulham FC.
– Ett tillfälle att få prova vårt spel mot riktigt bra motstånd. Det blir en bra fajt, säger Roland Nilsson inför matchen.

Malmö FF – Fulham FC

Swedbank Stadion tisdag 27 juli 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho, Yago Fernandez.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 22. Filip Stenström, 26. Jiloan Hamad, Muamet Asanovski, Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab/ej spelklara: 6. Markus Halsti, 11. Jeffrey Aubynn (tå), 24. Agon Mehmeti (tå), 28 Alex Nilsson, 29. Jasmin Sudic (korsband knä).

Det är ett MFF fulltankat med självförtroende och med stämningen på topp efter lördagens sköna seger över AIK som tar emot Fulham FC hemma på Swedbank Stadion tisdag kväll. Ett europeiskt topplag på besök är förstås något alldeles särskilt.

– Att möta såna här lag är alltid kul, det ger gratis adrenalin i kroppen för spelarna. Matchen blir ett bra tillfälle att få prova vårt spel mot riktigt bra motstånd. Det blir en bra fajt, och en match som ger oss erfarenhet, säger Roland Nilsson efter måndagens förmiddagsträning.

Vilken typ av erfarenhet?
– Från något annat än spelet i Allsvenskan, och från att möta ett bra lag med väldigt hög kvalitet på spelarna.

Vad vill du se i matchen?
– Att vi spelar vårt spel, med de roller vi har, och att de som spelar gör det bästa de kan i de rollerna. Och att vi håller oss till vår plan, och inte börjar göra något annorlunda för att vi möter Fulham.

Ska det bli spännande att se hur ni står upp?
– Ja, det är verkligen ett bra lag vi möter. Samtidigt vet vi inte riktigt deras kapacitet just nu, de är nog inne i en tung träningsperiod. Men Fulham är inte här för att leka – de har fullt med spelare som spelar för att visa upp sig och vara med i startelvan.

Roland Nilsson tar ut alla disponibla spelare i A-truppen till matchen mot Fulham. Plus provtränande portugisiske mittbacken Yago Fernandez, som därmed lär få ett ypperligt tillfälle att visa vad han går för. Från sjukstugan kan rapporteras att Agon Mehmeti med största sannolikhet inte kan delta i matchen; hans tå är fortfarande alltför svullen efter smällen han fick senast. Tåproblem har även Jeffrey Aubynn, som tvingats till ett smärre kirurgiskt ingrepp får att få bukt med en inåtväxande tånagel… båda beräknas vara redo för spel till nästa allsvenska hemmamatch: GAIS på söndag. Alex Nilsson är nu helt fri från sin bristning i vaden och tränade för fullt med laget på dagens pass, men är inte redo för spel. Bredvid plan Markus Halsti, och mot slutet av träningen – mycket glädjande att se – också Jasmin Sudic (som dock ännu har en längre tids rehabträning kvar).

Och stämningen är på topp annars i truppen efter segern över AIK?
– Det är den, och det ska den vara. Men samtidigt vet vi också att det är på den nivå vi nådde i den matchen som vi måste hålla oss om vi vill vara med där uppe. Vi gjorde ett jättebra jobb i lördags, men nu kommer nya träningstillfällen då vi kan jobba på och bli bättre, säger Roland Nilsson.

Läs mer om matchen och om Fulham på hemsidan här!

Tobias Christoffersson