Inför Malmö FF – West Bromwich Albion

Publicerad 18 juli 2012

Mycket folk hade letat sig till plan 6 på Stadionområdet för att se MFF:s träning inför morgondagens träningsmatch mot West Bromwich Albion. Rikard Norling ser fram emot en tuff träningsmatch mot bra motstånd.

Vad är dina förhoppningar på matchen imorgon?

– Bra att möta ett riktigt bra lag. Det är ändå ett Premier league-lag, med allt vad det innebär. I och med att vi inte fick europamatcher så är det viktigt att bibehålla den känslan så att den håller sig á jour, även om det inte är samma sak som att spela en tävlingsmatch internationellt. Förhoppningsvis kan vi få någon mer internationell träningsmatch innan året är slut.

Matchen kommer mellan två allsvenska matcher, hur påverkar det inställningen till morgondagens match?

– Alla som spelar internationella cupmatcher utav de svenska lagen spelar nu mitt i veckan så på så sätt är det ingen skillnad. Därimot så är det skillnad då vår match inte gäller något sett till poäng och resultat. Men en träningsmatch utav den här digniteten är väldigt intressant.

Vad vet du om West Bromwich Albion?

– Vi vet att de har en ny manager men det är inte så att vi specialstuderat deras sista matcher i Premier league förra året bara för att göra en bra match nu. Vi passar på att göra vårt eget mot ett bra lag.

Hur påverkas vår vänsterkant med Jimmy Durmaz borta?

– Det är klart att det påverkar men kanske mera på det sättet att slagkraftigheten blir annorlunda. Om Simon spelar så är det naturligt att han går mer på djupet då han är en attackspelare som går mot målet. Både med och utan boll. Detta gör att det öppnas upp ytor för Ricardinho och fina kombinationer dem i mellan. Jag tycker att det finns jättefina förutsättningar för att vi ska bibehålla vår kraft.

 

Malmö FF – West Bromwich Albion
Swedbank Stadion
Torsdagen 19/7 klockan 19.00
Köp dina biljetter här
Du kommer även kunna ha möjligheten att köpa hem och se matchen via vår hemsida