Inför Malmö FF – VfL Wolfsburg

Publicerad 03 augusti 2016 i Nyheter

Bundesligalaget VfL Wolfsburg besöker Malmö för vänskapsmatch. MFF-tränaren Allan Kuhn tror att matchen kan ge bra erfarenheter för många av spelarna.

Malmö FF – VfL Wolfsburg
Vänskapsmatch
Swedbank Stadion
Torsdag 4 augusti kl 19:00
Köp biljett 

VfL Wolfsburg laddar just nu upp inför den tyska ligastarten och för att ta revansch för fjolårssäsongen där man slutade på en åttondeplats i Bundesliga. I Champions League gick det desto bättre och i våras åkte laget ur med knapp marginal i kvartsfinalen mot Real Madrid.

– Det är en match mot ett starkt internationellt lag. Det ger oss också möjlighet att ge speltid till de många bra spelare som inte spelat så mycket. Allsvenskan är viktigast men det är klart att vi tycker det är roligt att spela den här matchen, säger Allan Kuhn.

MFF-truppen till matchen är utökad med flera ungdomsspelare som nu kan få chansen att pröva vingarna mot riktigt kvalificerat motstånd.

– Hur snabb ska man vara i tanken? Hur fysiskt stark behöver man vara? Hur mycket ska man springa? Det är skillnad på att möta Wolfsburg och ett svenskt lag. Man lär man sig mycket. Det blir en fin värdemätare för många av våra spelare, säger Allan Kuhn.

Truppen:

Johan Wiland, Marko Johansson

Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún, Mattias Andersson, Johan Brannefalk, Dennis Hadzikadunic

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Onur Körhan, Samuel Adrian

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist, Emin Karaman

LÄS OCKSÅ: Markus Rosenberg inför mötet med VfL Wolfsburg

huvudpartners

officiella partners