Inför Malmö FF – VfL Wolfsburg

Publicerad 26 februari 2020 i Herr,Nyheter

På torsdagen är Europafotbollen äntligen tillbaka i Malmö. För avancemang till åttondelsfinal krävs det att MFF vänder 1–2-underläge till seger.

För en vecka sedan avgjordes den första matchen av två i sextondelsfinalen i UEFA Europa League mot VfL Wolfsburg. MFF fick med sig ett viktigt bortamål från matchen som slutade 2–1 till Bundesligalaget.

På torsdagen är det dags för returmöte i Malmö inför en förväntansfull hemmapublik. En hemmapublik som Isaac Kiese Thelin längtat efter att få spela framför igen.

– Jag har saknat stämningen här inne. Det är något speciellt. Jag har nog 15 kompisar och familjemedlemmar som kommer ner. De vet vad som väntar. Det ska bli fantastiskt att komma ut och spela här igen, säger Isaac Kiese Thelin.

Anfallaren är tydlig med vad som krävs för att MFF ska gå vidare till åttondelsfinal.

– Vi jobbade hårt som lag i Wolfsburg, var defensivt starka och kämpade för varandra. Nu behöver vi utveckla vårt eget spel med boll. Det krävs en hundraprocentig insats mot ett väldigt bra lag.

Malmö FF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson är inne på samma linje som Kiese Thelin gällande torsdagens match.

– Vi vet att vi möter ett bra lag från en stor liga. Men vi har skapat oss en enastående möjlighet och till den här matchen vet vi bättre var vi står. Vi vet vad som krävs och det är en fördel. Jag ser verkligen fram emot utmaningen.

Som assisterande förbundskapten för Danmarks landslag har Jon Dahl Tomasson besökt Stadion tidigare. Men som huvudtränare i MFF blir torsdagens match hans riktiga debut på hemmaplan.

– Jag gläder mig över att få spela här på hemmaplan. Supportrarna var fantastiska i Tyskland och här hemma blir vi ännu fler. Det råder inget tvivel om att spelarna och supportrarna tillsammans är starka. Det blir en fantastisk möjlighet för alla att visa den enigheten. Det ska vi sträva efter.

Så här tar vi oss vidare

– Seger med 1–0 efter full tid.
– Seger med två mål eller fler efter full tid.

Kommer du?

Returmatch mot VfL Wolfsburg torsdag 27 februari. Med ditt stöd på läktaren kan vi nå åttondelsfinal!

MATCHEN PRESENTERAS I SAMARBETE MED:

huvudpartners

officiella partners