Inför Malmö FF – Västerås SK

Publicerad 20 februari 2021 i Herr,Nyheter

Nytt år, ny chans att vinna Svenska Cupen. MFF inleder gruppspelet på söndag hemma mot Superettanlaget Västerås SK.

Anders Christiansen gjorde hattrick i cupmatchen mot AIK förra året. Imorgon, söndag, börjar en ny upplaga av turneringen.

Om matchen:

Avspark: 13:00
Spelplats: Malmö IP
TV-sändning: C More (köp matchbiljett eller teckna abonnemanget Mycket Sport via bannerlänken nedan så stöttar du samtidigt MFF ekonomiskt)

Jon Dahl Tomasson:

Om att cup- och tävlingssäsongen drar igång…
Vi tar cupen väldigt seriöst och vill såklart gärna vinna den. Vi var ett par minuter från att göra det förra året, det var väldigt nära. Jag ser fram emot att komma igång igen och hoppas få se ett hungrigt lag med mycket energi som tillsammans gör en god insats. Det ska bli roligt att se laget spela om poäng igen. Vi vill ha ett gott resultat imorgon och kommer ställa upp med ett bra lag.

Om Felix Beijmo spelar imorgon…
Felix spelar högerback, ja. Han har tagit upp konkurrensen med Eric på ett bra sätt. Felix är fantastiskt professionell och har blivit bättre och bättre. Han var väldigt bra mot Falkenberg där han hade många unga lagkamrater runt sig. Så han har gjort det riktigt fint.

Om status på Eric Larsson, Arnór Traustason, Sören Rieks och Oscar Lewicki som alla stod över lördagsträningen på Malmö IP…
Eric har ont i foten och Sören ont i knät. Oscar fick en känning för ett tag sedan och Arnór arbetar vidare efter sin lårkaka. Hur lång tid det tar för dem att komma tillbaka törs jag inte uttala mig om, men jag hoppas inte det ska röra sig om någon längre tid. När det är några som har småproblem så får andra chansen att visa sig. Det är en god möjlighet för andra att ta vara på.

Om anfallspositionen…
Vi har många som kan spela där. För några är det mer av en önskeposition än för andra. Jag vill gärna ha ett flexibelt anfallsspel så att motståndarna hela tiden måste förhålla sig till nya situationer.

Vi har Adi, Amin, Marcus, JIB och Ola som kan spela där. Marcus hade en fin kamp mot Falkenberg på den positionen, detsamma med Amin mot Mjällby även om han inte gjorde mål. Sedan prövade jag Adi på positionen som ”tia” och JIB har jag haft lite mer till höger.

Om det finns en cupförbannelse över Malmö FF…
Jag vill istället se på det som att vi har massa möjligheter. Om det är en förbannelse vill jag inte lägga kraft på. Jag är en inte en voodoodoktor, utan jag är fotbollstränare.

Om att få se Anders Christiansen och Ola Toivonen ihop…
De hade ett fantastiskt bra samarbete förra året och de kan bygga vidare på det. Jag ser fram emot det.

Om upplägget med cupmatch söndag, träningsmatch måndag…
Min tanke med måndag är att ge de unga spelarna chansen att spela mot ett mer vuxet motstånd så att de kan få erfarenhet och lite hår på bröstet. Jag har ju snackat om att P19 borde spela i Superettan. Detta är enda sättet att utvecklas och bli bättre som ung spelare.

huvudpartners

officiella partners