Inför Malmö FF – Varbergs BoIS FC

Publicerad 20 juni 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF tar emot allsvenska nykomlingen Varbergs BoIS FC i den tredje omgången.

Laget kramar om Guillermo Molins efter anfallarens ledningsmål i torsdagens match mot BK Häcken.

Två omgångar är avverkade av årets allsvenska och för MFF:s nye tränare Jon Dahl Tomasson är den svenska högstadivisionen en ny bekantskap.

– Det är en fin liga där lagen gasar på så här i början och kan slå varandra, vilket gör serien intressant. Lagen är välorganiserade och duktiga defensivt. Generellt sett har jag fått ett positivt intryck.

Fyra poäng efter två matcher placerar MFF på en delad andraplats i den allsvenska tabellen. Morgondagens motståndare från Varberg står på tre poäng efter sin premiärseger på bortaplan mot Helsingborgs IF med 3-0. I match två blev det en 2-1-förlust på hemmaplan mot IFK Göteborg.

– Varberg anfaller med fem och försvarar med fem. De är aggressiva och har sett bra ut hittills. Jag tror inte de kommer att ändra så mycket i sitt spelsätt mot oss.

– När lag kommer till Malmö är det vanligt att de står lite mer defensivt och undviker att pressa högt. Men Varberg kan pressa högt, vilket de har gjort bra i de första matcherna och i cupen mot till exempel Hammarby. Visst, de förlorade stort där men skapade i princip lika många chanser.

Varbergs Astrit Selmani gjorde två mål i premiären, men saknades mot IFK Göteborg på grund av skada.

I senaste matchen var MFF på väg att åka hem från Hisingen med alla tre poängen, men i den 92:a minuten fick hemmalaget snöpligt nog in kvitteringen. Två spelare som saknades då var Marcus Antonsson och Isaac Kiese Thelin.

– Marcus var ute idag och tränade individuellt. Han är mer eller mindre klar. Det är möjligt att han är med imorgon, vi får se.

– Isaac ser pigg ut. Han har blivit pappa och är förstås väldigt lyckligt över det. Som familjefar själv vet jag vilken stor upplevelse det är, så jag gläds med Isaac.

Domare i söndagens match är Adam Ladebäck.

Registrera ditt konto via bildlänken ovan och du stöttar samtidigt Malmö FF ekonomiskt.

MATCHVÄRD:

huvudpartners

officiella partners