Inför Malmö FF – Varbergs BoIS FC

Publicerad 08 maj 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF är redo att ta sig tillbaka på vinnarspåret när Varbergs BoIS FC gästar Eleda Stadion på söndagseftermiddagen.

Jonas Knudsen.

OM MATCHEN:

Avspark: 17:30
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Eventuella konsekvenser i laget efter förlusten mot Djurgårdens IF:
Vi var besvikna efter förlusten senast och våra supportrar var besvikna, med all rätt. Vi kan mycket bättre. Vi gjorde allt riktigt dåligt och hade en kollektiv ”off-day”. Men det ska ge energi och bensin att komma tillbaka, det tycker jag spelarna har visat under veckan och vi har haft en god dialog efter matchen mot Djurgården. Nu gäller det att ta sig upp på hästen igen och prestera mot Varberg. De spelare som jag tar ut till matchen ska prestera.

Förändringar i laget:
Jag har en god trupp med duktiga spelare. Precis som i fjol så kommer vi att utnyttja det under säsongen. Man ska inte se det som att man är en syndabock om man inte spelar imorgon, det är man inte. Vi kommer utnyttja att vi har många bra spelare och nu väntar flera matcher den kommande perioden med tanke på att Elfsborgsmatchen är flyttad.

Att Johan Dahlin är tillbaka:
Det ger en god konkurrens att och det ska det vara i en klubb som Malmö FF, det ska presteras varje dag. Vi är verkligen glada över att Johan är tillbaka efter nio månaders skadehelvete och det ser bättre och bättre ut för honom varje dag. Det är så klart skillnad på att spela internmatcher och allsvenska matcher, men han är på riktigt god väg.

Målvaktskonkurrensen:
Marko har stått i alla matcher och var med om att spela hem SM-guldet till oss, men konkurrens är bra på målvaktssidan precis som på alla platser i laget, som det ska vara. Det ger press som i sin tur leder till goda prestationer. Vi ska inte sätta onödig press på Dahlin. Ni vet hur bra han är och jag vet hur bra han är, men vi måste sköta det här på ett förnuftigt sätt.

Truppen:
Bonke (Innocent) är dessvärre inte helt frisk ännu och inte redo för match. Oscar (Lewicki) är inte heller redo.

Varberg som motståndare:
De fick till ett gott resultat mot Östersund och vi har koll på hur de spelar. Det är duktiga på att kontra, fasta situationer och ibland slå den långa bollen. De krigar för varje meter och vi måste spela vårt spel för att lyckas.

Höjdpunkter från fjolårets möte

Spelarintervju

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners