Inför Malmö FF – Shakhtar Donetsk

Publicerad 20 augusti 2015 i Nyheter

Grupptrean Malmö FF tar emot bottenplacerade Shakhtar Donetsk i årets tredje match i Champions Leagues gruppspel.

Både MFF och Shakhtar Donetsk har ännu inte samlat in några poäng i årets gruppspel. Morgondagens match kommer därmed att bli en trendbrytare – frågan är åt vilket håll. Åge Hareide menar att motståndet är tuffare än vad tabellen visar.

– Jag har studerat dem nära och det är ett mycket bättre lag än vad folk tror. De hade otur nere i Madrid och spelade relativt jämnt hemma mot PSG. De har stor fart, stor duellkraft och är bättre än Olympiakos som var här i fjol. Vi måste vara uppe på vårt allra bästa, säger Åge Hareide.

Shakhtar Donetsk har en lång erfarenhet av Europaspel i modern tid. De deltar i Champions League för elfte gången och har som bäst nått kvartsfinal. 2009 vann man UEFA-cupen där man i finalen besegrade Markus Rosenbergs dåvarande klubb Werder Bremen.

– Vi måste komma högre upp i banan. Nyckeln kommer att vara presspelet. Det blir enorma ytor när de går framåt, nästan lite Salzburg-varning, säger Markus Rosenberg.

Åge Hareide instämmer i att det finns chanser att straffa Shakhtar Donetsk men att det krävs att de offensiva MFF-spelarna har en riktigt bra dag. Han tycker också det är viktigt att man inte visar överdriven respekt för motståndet.

– Vi lider av det skandinaviska syndromet, att vi faller på knä inför Madrid och PSG. Det kan bli för mycket ödmjukhet. Vi har gått lite upp och ner i år.

Markus Rosenberg håller med och vill också se mer energi på både plan och läktare än i den inledande hemmamatchen mot Real Madrid.

– Jag vill se ett mer offensivt Malmö FF och uppleva samma atmosfär som mot Celtic och Salzburg, samma energi i laget. Jag hoppas publiken känner lite revanschlusta efter Real-matchen och lyfter oss imorgon.

Malmö FF – Shakhtar Donetsk
Malmö New Stadium
Onsdag 21/10 kl 20:45

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Rasmus Bengtsson

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti

huvudpartners

officiella partners