Inför Malmö FF – Riga FC

Publicerad 06 juli 2021 i Herr,Nyheter

På onsdagskvällen går MFF in i den första kvalrundan till UEFA Champions League. Klockan 19:00 kommer lettiska Riga FC på besök till Eleda Stadion.

Om matchen:

Avspark: 19:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: MFF Play Premium
Sändningen startar 18:00

Jon Dahl Tomasson om:

Att supportrarna är tillbaka:
Det härligt att få tillbaka dem på Stadion. Fotboll ska spelas för supportrarnas skull. Jag vet vilken atmosfär som kan skapas här inne så det är fantastiskt kul att ha dem tillbaka.

Oscar Lewicki:
Oscar startar imorgon. Han är en duktig spelare som varit saknad. Vi har passat på att jobba med honom i uppbyggnadsfasen. Han har varit långtidsskadad men han är redo att starta imorgon och det är vi glada för.

Att Anders Christiansen saknas:
Det är inget tvivel om att AC är ligans bästa spelare. Men vi har vunnit utan AC innan EM-uppehållet så det är andra som måste ta ansvar.

Riga FC:
Vi har sett tolv av deras matcher och vi har analyserat dem. Vi har åkt till Lettland för att se de spela live för att vara så bra förberedda som möjligt. Det är inget typiskt lettiskt lag men det är en ambitiös klubb. Det finns pengar i klubben, de har erfarenhet av spel i Europa och de har landslagsspelare i laget. Vi har bra koll på vad vi kan förvänta oss.

Vad han förväntar sig från det egna laget:
Vi kommer spela mot ett fysiskt lag som spelar mycket duellspel. Vi måste försöka undvika de duellerna när vi själva har bollen. Självklart ska vi vinna duellerna i försvarsspelet men vi måste istället försöka spela runt dem när vi anfaller.

Sändningen presenteras av:

huvudpartners

officiella partners