Inför Malmö FF – Real Madrid

Publicerad 29 september 2015 i Nyheter

Sveriges och Spaniens mesta mästare gör upp på Malmö New Stadium i morgondagens match i gruppspelet i UEFA Champions League.

Real Madrid vann sin första gruppspelsmatch hemma mot Shakhtar Donetsk med 4-0, samtidigt som MFF fick se sig besegrade med 0-2 på Parc des Princes i Paris. Åge Hareide menar att det kommer att vara ett mer självsäkert MFF som kliver ut på hemmaplan.

– I början hade vi problem med positioneringen men det blev bättre i andra halvlek och vi vågade hålla boll. Det måste vi jobba vidare med. Här hemma törs vi mer än på bortaplan. Vår approach till matcherna här i fjol var mycket bra, säger Åge Hariede, som också tror att det kan finnas ett visst mått av underskattning hos gästerna.

– Jag tror att de förväntar sig en klar trepoängare. Jag hoppas att de har den inställningen. Då är de några procent från full gas. Och de procenten ska vi utnyttja.

Han tror också att stödet från de fullsatta läktarna på Stadion kommer att ge laget en skjuts i rätt riktning.

– Det är mycket folk på Santiago Bernabéu men här är det mycket tätare. Vi ska visa för Europa vilken stämning vi har här i Malmö. Det är helt unikt och ger massor med energi till spelarna. Det gör det lite jämnare.

En av spelarna som tar sig an utmaningen med den fantastiska atmosfären i ryggen är Anton Tinnerholm. Han menar att det inte är lönt att fokusera för mycket på vilka namn som står på ryggen på motståndarnas matchtröjor.

– Det är klart det blir tufft men vi måste spela vårt spel. Man ska gå in i duellerna på samma sätt som alltid. Jag tänker inte efter för mycket på vem vi möter. Man får ha respekt för att det är bra spelare men sen släppa det, säger Anton Tinnerholm.

Anton Tinnerholm tänker spela sitt vanliga spel mot Real Madrid

Real Madrid är med 32 ligatitlar och 19 cuptitlar Spaniens mest framgångsrika klubb genom tiderna. Det betyder också att matchen innebär en kamp mellan respektive länders mesta mästare. Och även om Real Madrid är det mer namnkunniga laget för närvarande finns det alltid en chans, menar Åge Hareide.

– Även världsspelare kan ha dåliga dagar. En poäng skulle vara ett bra resultat, säger han.

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Carvalho, Yoshimar Yotún.

Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Oscar Lewicki.

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti

Malmö FF – Real Madrid
Malmö New Stadium
Onsdagen 30/9 kl 20:45

Ett fåtal biljetter finns i skrivande stund till försäljning med start matchdagen för medlemmar. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners