Inför Malmö FF – PFC Ludogorets

Publicerad 17 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Klockan 21:00 onsdag kväll fortsätter Europaresan för Malmö FF. Bulgariska mästaren PFC Ludogorets står för motståndet när dubbelmötet inleds på Eleda Stadion.

Om matchen:

Avspark: 21:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: Telia TV, C More och Sportkanalen.

Jon DahL Tomasson om:

Att Anel Ahmedhodzic och Bonke Innocent är avstängda
– Vi alla vet att Anel är en otroligt duktig försvarare som jag gett stort förtroende. Han har spelat näst intill varje match under såväl förra säsongen som i år. Bonke har tagit stort ansvar i defensiven under våra Europamatcher och gjort jättebra ifrån sig. Så klart hade jag hellre sett att de båda var tillgängliga för spel, en tränare på den här nivån vill alltid ha alla sina spelare tillgängliga och uttagningsbara. Men det här är något vi förhåller oss till och jag känner ingen oro över det. Vi har en bred trupp och har varit duktiga på att rotera mycket så alla i laget är redo när de får chansen.

Motståndaren Ludogorets
– Det kommer bli en tuff utmaning. Ludogorets slog ut ett Olympiakos som var med i gruppspelet av Champions League i fjol. De har en organisation som har stor erfarenhet av europeiska matcher och har ett lag fullt med individuell skicklighet. Vi måste leverera en hög nivå av internationell fotboll för att få med oss ett bra resultat imorgon.

Den långa vägen till Champions League
– Det är en lång väg till att nå Champions League och det är en svår balans att kunna leverera toppfotboll både i de europeiska matcherna och i Allsvenskan. Vi har levererat flera fina prestationer i Europa och vi förtjänar att vara här. Vi har redan säkrat ett gruppspel i Europa League och har inte mer att bevisa men har du kommit så här långt så är det klart att du vill gå hela vägen. Vi vet vad som krävs av oss och det är något alldeles extra. Det gäller att vara närvarande i varje sekund.

Känslan i truppen
– Vi kliver in i morgon med flera fina prestationer bakom oss. Vi har en inställning i truppen där alla spelare sätter laget före jaget. Ingen är här för att fokusera på sig själv utan alla gör allt för varandra. Imorgon ska vi gå ut och se möjligheter. Vi får möjlighet att spela den här matchen och vi får möjlighet att skapa ny historia. Det enda vi kommer sakna imorgon är en full Stadion. Det hade varit fantastiskt för spelarna att kliva ut inför fulla läktare. Och det hade varit fantastiskt för våra supportrar att få vara här med oss. De hade verkligen förtjänat att vara här.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners