Inför Malmö FF – Östersunds FK

Publicerad 13 juli 2018 i Nyheter

Malmö FF tar sig an allsvenska femman Östersunds FK på Stadion under lördagen.

Malmö FF – Östersunds FK
Lördag 14 juli 18:00
Stadion

Köp biljett

Uwe Rösler har svarat för en stark start som MFF-tränare, med två raka vinster och 7-0 i målsskillnad. Laget kom hem från Champions League-kvalet i Kosovo på onsdagsmorgonen och har sedan dess genomfört två träningspass.

Härnäst väntar ett formstarkt Östersunds FK med fyra raka serievinster. Under speluppehållet lämnade yttern Ken Sema och tränaren Graham Potter klubben, som i väntan på att en ny huvudtränare ska presenteras, leds av Ian Burchnall.

– Vi vet mycket om Östersund som förstås är välkända med tanke på hur bra de presterat de senaste åren. Vi förväntar oss att det kommer med ett visst spelsätt, men samtidigt är de flexibla. Alla våra spelare måste uppfylla sina roller både offensivt och defensivt. Vi är mästare och det måste vi visa imorgon, säger Uwe Rösler.

När lagen möttes senast gick MFF segrande ur kampen med 1-0 på bortaplan i Svenska Cupens semifinal.

– Jag har noterat en anspänning när jag tittat på tidigare matcher mellan lagen. Men det är någonting jag gillar. Jag vill att mina spelare ska ta med sig det in i matchen imorgon och visa hur bra Malmö FF är.

Carlos Strandberg saknas i matchtruppen på grund av avstängning. Ytterligare en förändring noteras: Isak Ssewankambo utgår (återvänder till Molde FK) och ersätts av Felix Konstandeliasz.

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
11 Alexander Jeremejeff
17 Rasmus Bengtsson
20 Bonke Innocent
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
34 Pavle Vagic
35 Samuel Adrian
39 Felix Konstandeliasz

huvudpartners

officiella partners