Inför Malmö FF – Östers IF

Publicerad 01 mars 2013

I morgon är det äntligen dags för Malmö FF att spela sin första tävlingsmatch i år. Lagets träningsvecka har varit ganska lugn, eftersom man strävat efter att få en handfull spelare med småskavanker matchklara till morgondagens match. Assisterande tränare Daniel Andersson ger sin syn på Öster-matchen:

– Morgondagens match betyder mycket för oss. Det var längesen vi lyckades i cupen och nu har vi bestämt oss för att visa att vi är starka nog för Svenska cupen. Dessutom gjorde vi ingen bra match mot Nordsjälland i söndags, så jag både hoppas och tror att spelarna har ett stort revanschsug till morgondagen. Vi är redo, känns det som i alla fall.

Trots att MFF har haft en del skadebekymmer de senaste veckorna saknas endast två spelare i morgon, Tokelo Rantie och Petar Petrovic. Daniel berättade även att tanken är att ha sitt absolut bästa lag från start. Mot Nordsjälland ville man även testa lite nya spelidéer som inte helt fungerade. Några sådana risker vill man inte ta mot Öster.

Vad betyder Svenska cupen för Malmö FF?
– Den betyder väldigt mycket. Vi vill gärna vinna alla matcher och det är en stor bonus att få börja i kvalomgång två i Europa League. Mars månad är bara en lång transportsträcka till premiären så det är nyttigt med fler tävlings- än träningsmatcher vid den här tiden på året. Dessutom tror jag att Svenska cupen betyder mycket för hela den svenska fotbollen. Vi behöver fler tävlingsmatcher under säsongen för att mäta upp oss mot de lite större ligorna i Europa, säger Daniel.

Truppen:
Johan Dahlin, Robin Olsen

Matias Concha, Erik Johansson, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho, Pa Konate

Pawel Cibicki, Jiloan Hamad, Simon Thern, Markus Halsti, Erik Friberg, Ivo Pekalski, Simon Kroon, Emil Forsberg

Dardan Rexhepi, Magnus Eriksson

 

/Wilhelm Nilsson

 

Malmö FF – Östers IF
Lördagen 2/3 klockan 15.00
Malmö Stadion
Köp din biljett i MFF Shopen eller på ticnet.se
Vi kommer även streama matchen på vår hemsida för 59 kr. Lär mer om det här