Inför Malmö FF – Örebro SK

Publicerad 20 mars 2021 i Herr,Nyheter

MFF fortsätter med samma koncept som föregående helg med dubbla matcher på en och samma dag. Imorgon, söndag, står Örebro SK för motståndet på Malmö IP.

Erdal Rakip i en av matcherna mot IF Elfsborg i Borås förra helgen.

Om matcherna:

Avspark: 13:00 och 15:30
Spelplats: Malmö IP
TV-sändning: discovery+ (13:00) och Sydsvenskan/Expressen Premium/Sportexpressen Play (15:30)

Läs mer om hur du ser matcherna här.

Jon Dahl Tomasson om:

Var i processen laget befinner sig…
Nu börjar vi komma närmare säsongsstarten och saker och ting börjar spetsas till. Den svenska försäsongen är längst i världen men vi har sett det som ett tillfälle att ge så många som möjligt speltid. Det är viktigt att förberedelserna för varje enskild spelare blir så bra den bara kan.

Nu är vi inne i en process där det blir mer betydelsefullt att sätta laget. I tidigare matcher har vi kanske haft lite yngre bänk och blandat korten mer. Det kommer vi att ändra på nu för nu är vi i nästa fas i själva lagbygget.

På försäsongen handlar det om att bygga ett lag. Man ska inte fästa sig så mycket vid resultaten. Vi är igång inne i maskinrummet och det kanske inte alltid det flyter på helt naturligt när man experimenterar, men vi sätter upp andra delmål än bara resultatet. Det handlar om att utveckla vårt spelsätt och våra spelare.

Vad han anser har varit mest positivt på försäsongen…
Intensiteten på träningarna har varit bra. Vi har tränat hårt och att vara fräsch och utvilad har vi inte alltid prioriterat i förhållande till matcherna. Det behövs intensiva träningar för att förbereda oss för vad vi ska möta i Europa längre fram. Kan man utföra saker mer explosivt på träning blir man bättre på sikt. Då står man sig bättre i Europa när man måste fatta snabbare beslut.

Fyramålsförlusten i första matchen mot IF Elfsborg förra helgen…
Vi är aldrig glada när vi förlorar. Det är det aldrig någon som är i fotboll. Men som sagt, man ska inte lägga för stor vikt vid resultaten på försäsongen. Elfsborg är duktiga på omställningsfotboll och att skapa chanser. Det gav oss några svar på vad vi behöver justera.

Att Marcus Antonsson och Arnór Traustason har lämnat…
Bägge två ville spela mer än vad de gjorde. Marcus spelade faktiskt rätt mycket nu under försäsongen. Arnór var dessvärre skadad för han sprang in i Bonke på träningen och det ska man helst inte göra. Då får man ont. Så han missade en del av förberedelserna och det var synd. Men han spelade trots allt ganska mycket förra året.

Hur han ser på alternativen bakom Jonas Knudsen som vänsterback…
Vi har prövat ”Mubbe” (Mubaarak Nuh) på vänsterbacken. Han ska inte spela där egentligen, det vet vi nog allesammans, men han lär sig av det. Ibland när man som ung spelare spelar i en ovan position kommer man ur sin bekvämlighetszon och det är jätteviktigt för att fortsätta utvecklas. Ett gott exempel på det är Pavle som numera löser sina uppgifter på mittfältet på ett bättre sätt eftersom han utvecklat sina defensiva kunskaper som mittback. Utan erfarenheterna han samlat på sig där hade han inte presterat som han gjorde mot Halmstad.

Men för att återgå till vänsterbacksplatsen så har vi både Eric och Felix som skulle kunna spela där. Vi har även Oscar som kan spela överallt på planen, utom möjligtvis målvakt.

Om den fysisk statusen för nytillskotten Antonio Colak och Veljko Birmancevic…
Det är alltid vanskligt i början när man hämtar in nya spelare. Vi försöker samla så mycket information som möjligt och prata med klubbarna de kommer från för att få tillgång till fysisk data. Men framför allt är dialogen med spelarna viktig. Man vill inte att de skadar sig direkt för att vi går för fort fram. Vi ska inte ta några dumma beslut utan göra det så optimalt som möjligt. Därför spelade bägge bara runt 60 minuter vardera senast.

Sex A-lagsspelare saknas pga. skador/känningar: Johan Dahlin, Oscar Lewicki, Patriot Sejdiu, David Edvardsson, Bonke Innocent och Amin Sarr.

Höjdpunkter från i fjol:

huvudpartners

officiella partners